Gimat Esnafının 3 Yardım Tırı Halep İçin Yola Çıktı

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) esnafının topladığı gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemelerini içeren 3 tırlık yardım malzemesi...

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) esnafının topladığı gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemelerini içeren 3 tırlık yardım malzemesi dularla uğurlandı. Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, "GİMAT esnafı, GİMAT Ankara'da ticaretin önemli merkezlerinden bir tanesi ve her daim Kızılay'ın yanında oldu. Hem ihtiyaç sahipleri hem de bütün Kızılay adına kendilerine müteşekkiriz" dedi.

Savaş mağduru Haleplilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Kızılay tarafından başlatılan "Haleplileri Görmezden Gelmeyin" kampanyasına bir destek de Ankara esnafından geldi. Türk Kızılayı, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) esnafının topladıkları gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemelerini içeren 3 yardım tırı törenle Halepli ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzere yola çıktı.

Halepliler için bölgeye gönderilecek tırların uğurlama törenine Türk Kızılayı Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Hizanlıoğlu, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal katıldı.

"Bizim de istirhamımız mümkün olduğu kadar düzenli yardımların yapılması"

Törende konuşan Güllüoğlu, GİMAT tarafından Kızılay'a verilen bağışları Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için burada olduklarını belirterek, "GİMAT, Ankara'da ticaret açısından çok önemli bir yer ve biz de GİMAT esnafının her daim desteğini gördük, faaliyetlerimizde de bu desteği gördük. İhtiyaç sahipleri adına, Kızılay ailesi adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu yardımlar inşallah Türkiye'deki yardımseverliliğe katkı sağlama anlamında da çok önemli. Halep'te genel olarak da Suriye'de zor bir yaşam koşulları ile dramla, katliamla, bombalarla yaşamak zorunda bırakılan milyonlarca insan var ve bu yardımlar onların ihtiyaçlarını bir nebze gidermek üzere gönderiliyor. Buna da Kızılay olarak bizler bizzat Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıncaya kadar eşlik ediyoruz, bunu bir mesuliyet olarak, bir vazife olarak görüyoruz. Tabii burada gerek GİMAT nezdinde gerek bütün bağışçılar nezdinde bizim de istirhamımız mümkün olduğu kadar düzenli yardımların yapılması ama tekrar ediyorum GİMAT esnafı, GİMAT Ankara'da ticaretin önemli merkezlerinden bir tanesi ve her daim Kızılay'ın yanında oldu. Hem ihtiyaç sahipleri hem de bütün Kızılay adına kendilerine müteşekkiriz. Allah işlerinde bereket versin, onlar nice güzel işler yapsınlar ki Kızılay eliyle de ihtiyaç sahiplerine ulaşabilelim" ifadelerini kullandı.

"Afetler, savaşlar olmasın bizler de bu yardımları yapma gereği hissetmeyelim"

GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal ise, bir ölçüde insanların olmazsa olmazı diye nitelendirilen gıda ve iaşesini karşılama konusunda GİMAT'ın yüksek gönüllülüğünü, hayırseverliğini, birlik ve beraberliğini sergilemesi açısından bu yardım seferberliğini önemsediklerini söyleyerek, "Ben özellikle Kızılay'ı burada işaret etmek istiyorum. Her dönemde olduğu gibi bütün yardımlarını, geçmişte sel, heyelan, deprem, savaşlarda, afetlerde, her zaman olduğu gibi bütün yardımlarını esirgemeyen GİMAT ve bunları ulaştırma konusunda her zaman yanımızda gördüğümüz Kızılay mensubiyetini Sayın Genel Müdür nezdinde tebrik ediyorum. GİMAT esnafını tebrik ediyorum, bu yüce gönüllülüklerinden dolayı kendilerine sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. Bundan sonra da bu yardımların artarak devam edeceğini ifade ediyorum. Bir yardım yapmak için illa kendinizin gitmesine gerek yok, elimizin altında yasal hürriyeti ile şimdiye kadar 1863 yılından bu güne kadar büyük bir özveriyle çalışan, savaşta, barışta, her noktada üstün gayretleriyle, büyük bir özveriyle çalışan Kızılay eliyle bu yardımların yapılmasını biz çok doğru bulduğumuzu geçmişten bugüne kadar GİMAT dünyasının her noktasında, Kızılay'ın her noktasında kan bağışı noktasında olsun, yardımlar noktasında olsun, her zaman Kızılay eliyle bunu yaptık ve şunu gördük ki bu yardımların fevkalade bir şekilde, süratli ve çok organize bir şekilde ulaştırıldığını gözlemledik. İnşallah böyle afetler, savaşlar olmasın bizler de bu yardımları yapma gereği hissetmeyelim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hizanlıoğlu ve Güllüoğlu, Kesimal'e plaket takdim etti. Plaket takdiminden sonra ise dualar eşliğinde 3 yardım tırı Halep için uğurlandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları