Gölbaşı’nda “Dünya Çevre Günü” Kutlandı

Gölbaşı Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

Gölbaşı Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Gölbaşı Belediyesi ve Çevre Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, öğrencilerin kendilerinden daha çok çevreci olacaklarını belirterek, "Sizler sizden sonraki nesillere bu bilinçle bizden çok daha güzel bir dünya bırakacaksınız" dedi.

"Sizlere temiz bir Mogan bırakacağız"

Gölbaşı'nın çevre adına dünyadaki en büyük projelerden bir tanesine ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Fatih Duruay, "Gölbaşı Mogan Gölü hem Gölbaşımızın hem Ankaramızın hem de Türkiyemizin en güzel göllerinden bir tanesi. Biz insanlar ve doğa el ele vererek bu gölü kirlettik. Yaklaşık 25 senedir de gölün temizlenmesiyle ilgili çalışmalar yapıldı. Dünyanın en büyük çevre temizliklerinden bir tanesini Gölbaşımızda başlattık. Sizlere temiz bir Mogan bırakacağız" ifadeleri kullandı.

Etkinliğin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay ve öğrenciler, Seymen ekibi eşliğinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi önünden yürüyüşe başlayıp, Atatürk Sahil Parkı'na kadar yürüdü. Temiz bir çevre için yürüyen öğrenciler ellerindeki dövizlerle çevre bilincine dikkat çekti. Duruay ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Sahil Parkı'nda, çevre günü dolayısıyla açılan stantları ve fotoğraf sergi alanını gezdi. Ardından öğrencilere Duruay tarafından çam fidanı hediye edildi.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Gölbaşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İrfan Özüdoğru, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.