Gölyaka Güzeldere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güzeldere köyü son dakika gelişmeleri, Güzeldere köyüne özgü yemekler, Gölyaka Güzeldere köyünün tarihi, Güzeldere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güzeldere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Güzeldere , Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güzeldere Köyü Resimleri ve Güzeldere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gölyaka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölyaka Düzce Arası Kaç Km? Gölyaka Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Gölyaka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Gölyaka Güzeldere Köyünde doğan biri var mı? Gölyaka Doğumlu Ünlüler Kimler?
Güzeldere , Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür.
Köy halkı Giresun göçmeni Espiye ve Tirebolu ağırlıklıdır. 1945'li yıllardan sonra yerleşim başlamış, 1954'te köy kurulmuştur. İlk önce Hamamüstü köyüne bağlı olan alanı, köylüler tarafından yayla olarak kullanıyorlarmış. Giresun'dan ilk olarak göç edenler yayla olarak kullanılan araziyi satın alarak köyü kurmuşlar. Köy, adını köy içinden geçen ve 120 metrelik şelale oluşturan Güzeldere'den alır.
Köyde Karadeniz kültürü ve yemek çeşitleri hakimdir. Ormandan toplanan mantarın yemeği ve kışlık turşusu yapılır. Mısırlı Pancar Çorbası (Karalahana yemeği), Pürçek Yağlaması, Suççama, Fasulye turşusu, mısır ekmeği, sirun tatlısı ve hamsi yemek çeşitleri içinde önemlidir.
Düzce iline 34 km, Gölyaka ilçesine 12 km uzaklıktadır. Elmacık dağından kaynağını alan Güzeldere Bıçkıdüzü mevkiinde 120 metrelik bir şelale oluşturur. 600 metre rakımlı şelale çevresi kayın, gürgen, kestane, ormangüllerinin yer aldığı ormanlarla çevrilidir. Şelalenin aktığı vadiye iniş için uygun merdiven sistemi yapılarak mesire alanı olarak düzenlenmiştir. 2011 yılında alan Tabiat parkı ilan edilmiştir.[1] Köy Düzce ovasına hakim tepelerde Elmacık Dağı eteklerinde kuruludur. Eskiden yayla olarak kullanılan köy; doğası, ormanı, şelale ve mesire alanı ile ziyeretçi çekmektedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Doğal bitki örtüsünü kışın yaprağını döken nemcil Karadeniz ormanları oluşturur.Köyün ekonomisi fındık tarımı, dağ çileği, hayvancılığa ve ormancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.