Görele Soğukpınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soğukpınar Köyü son dakika gelişmeleri, Soğukpınar Köyü ne özgü yemekler, Görele Soğukpınar Köyü nün tarihi, Soğukpınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soğukpınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Soğukpınar Köyü, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soğukpınar Köyü Resimleri ve Soğukpınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Görele Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Görele Giresun Arası Kaç Km? Görele Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Görele Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Görele Soğukpınar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Görele Doğumlu Ünlüler Kimler?
Soğukpınar , Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adının Soğukpınar olması, deresinin soğuk ve berrak olmasındandır. Köyün eski adı Yukarısığırlık'tır ve köyün ileri gelenlerinden Emino Süleyman'in oğlu Necami Medik tarafından bir söyleşi sırasında ortaya atılan "Soğukpınar" fikri üzerine, isim üzerinde mutabık kalınmıştır.
Daha önceleri Gümüşhane ilinin Torul ilçesine bağlı Taşlıca köyüne bağlı mahalle iken ulaşımın yakınlığı ve ticaret imkânlarından yararlanılmasının kolaylığı nedeniyle 1939 yılında referandumla Taşlıca köyünden ayrılıp Giresun ili Görele ilçesine bağlanmıştır.
Köy halkı, Oğuz boylarının Çepni Türklerinden aslen Alevi kökenli Güvenç Abdal Ocağı üyesi zamanla Sünni olmuşlardır.
Giresun iline 77, Trabzon'a 80, Görele ilçesine 30 km uzaklıktadır. Görele ilçesinin en uzak köylerinden biri olup iki dağın arasında kurulmuştur. Köy etrafı Giresun dağlarıyla çevrili olduğu için aşırı yağış almaktadır. Ormanların arasından akan dereler ve muhtelif şelaleleriyle, 'Böğürtlen' denilen mesire yeriyle, 'Çayır' düzlüğüyle, 'İn Oluğu' denilen berrak suyuyla güzel bir yayla köyüdür.
Gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.
Köylülerinin misafirperverlikleriyle, çalışkanlıklarıyla, insanlarının hayata güler yüzle ve çeşitli eylemlerde birliktelikleriyle tanınmaktadırlar. Köy kendi kültürünü korumak amacıyla İstanbul'da Soğukpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Avrupa'da Soğukpınar e.V. adıyla iki adet kültür koruma derneği bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özelikle de arıcılık son dönemlerde önem kazanmaktadır. Hayvancılık çeşitleri; küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, alabalık çiftlikleri ve arıcılıktır. köyde ayni zamanda 1 adet marangoz atolyesi ,3 adet cay bahcesi(ocagi)ve 3 adate bakkaliye bulunmaktadir Tarım alanında ise göze çarpanlar sırasıyla fındık, mısır, patates, lahana, kivi ve fasulyedir. Köyün tesislerinde alabalık üretimi yapılmaktadır. Suyunun soğukluğu ve temizliği balıklara ayrı bir lezzet vermektedir. Son dönemlerde, kivi ve çilek yetiştiriciliği gelişmiştir.
Köyde birleştirilmiş sınıf, beş yıllık eğitim veren ilköğretim okulu vardır. Okuldaki öğrenci sayısı az olduğu için öğrenciler tasıma servisi ile Karlıbel İlköğretim Okulu'na gitmektedir. Köyde, her hanenin birbirinden bağımsız içme suyu sistemi vardır ancak merkezi bir kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Köy muhtarlığı, tabii PTT acentesi görevi yapmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol çakıllanmış olup köyde her evde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca köyde Turkcell ve Vodafone şirketine ait mobil telefon vericisi mevcut olup Turkcell ve Vodafone hatlı telefonlarla köyün her yerinden sınırsız iletişim sağlanmaktadır. Köyün iki tane camisi, 2 dairelik öğretmen lojmanı, 2 tane de imam lojmanı vardır. Köyün Doğankent, Çanakçı ve Görele ilçelerine yol bağlantısı vardır. Ayrıca bütün mahallelerin stabilize yolu mevcuttur.