Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Goalball 3. Lig Final Maçları Nevşehir'de başladı.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Goalball 3. Lig Final Maçları 10 takımın katılımı ile Damat İbrahimpaşa Spor Salonu'nda başladı. Üç gün boyunca devam edecek olan maçlar sonrasında final grubunu lider tamamlayan takım ise bir üst lige çıkmayı hak edecek.
Engelsiz Akademi Spor Kulübü oyuncularından 18 yaşındaki Halil Yılmaz "Ben bu sporu ilk olarak okulda öğrendim. Okullararası turnuvalar yapılıyor. O şekilde başladım. Resmi kulüplerde bize bir şekilde ulaştılar ve lisanslarımızı çıkartıp yavaş yavaş bu işe atıldık. Bu oynanan oyundan çok mutluyum. Yani yensem de yenilsem de çok mutluyum" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyespor oyuncusu 24 yaşındaki Salih Yılmaz da,oynarken zevk aldığını aktararak, "Goalball dernekle tanıştıktan sonra başladım. Dernekte bir spor kulübü olduğunu öğrendikten sonra bu spora başladım. 2013 yılında beri de oynuyorum. Goalball bir görme engellinin oynayabileceği çok zevkli bir oyun. Oynarken çok zevk alıyorum" diye konuştu.
Orhan Tanrıkulu: "Elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz"
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu ise yaptığı açıklamada goalball spor dalının engelli bireyleri hayata bağladığını ifade etti. Tanrıkulu, "Bilindiği üzere goalball ülkemizde ve dünyamızda gelişmiş bir branştır. Ülkemizde geç başlamış olmamıza rağmen kendimizi kanıtladık. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir olimpiyatlarda kadın Goalball takımımız şampiyon oldu. Bu anlamda biz Goalball'e çok önem veriyoruz. Bugün Nevşehir'de başlayan 3. Lig Final Maçları bir üst lige çıkacak olan takımları belirleyecek. Goalball görmeyenlerin sevdiği bir branş bu anlamda biz de bu spora özel önem veriyoruz. Görmeyenlerin ana branşı gibi düşünebiliriz bu spor dalını. Çocuklarımız da zevk alıyor. Bu anlamda Görme Engelliler Spor Federasyonu olarak bizde elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Her görme engeli bu oyunu oynayabilir"
Başkan Vekili Tanrıkulu, goalball öğrenen değil öğreten bir ülke olduklarını ifade ederek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
"Her görme engeli belli bir eğitim aldıktan sonra bu spor dalında milli takıma kadar yükselebilir. Kaldı ki onlarca sporcumuz onlarca takımımız var. Engelli bireylere imkan ve fırsat verildiğinde neleri başarabileceğini en güzel örneği olsa gerek ulusal veya uluslararası arena da alınan başarılar bunların en güzel örnekleridir. Tabi ki bu bizim federasyonumuzun tek başına değil Spor Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın, Genel Müdürümüzün bu konuya ilgisinin olduğunu desteklerinin olduğunu biliyoruz. Bizde bu destekler ile çocuklarımıza imkanları sunuyoruz. Goalball öğrenen değil öğreten bir ülke olduk. Bu anlamda gururluyuz. Goalballa sayesinde engelli bireylerin kendilerini toplumun bir parçası olmasından dolayı da ayırca mutluyuz."
İHA