Göynük Gürpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürpınar köyü son dakika gelişmeleri, Gürpınar köyüne özgü yemekler, Göynük Gürpınar köyünün tarihi, Gürpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Gürpınar, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürpınar Köyü Resimleri ve Gürpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Göynük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Göynük Bolu Arası Kaç Km? Göynük Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Göynük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Göynük Gürpınar Köyünde doğan biri var mı? Göynük Doğumlu Ünlüler Kimler?
Gürpınar, Bolu ilinin Göynük ilçesine bağlı bir mahalledir.
Bir rivayete göre 1071 yılından sonra Anadolu'nun Türkleşme döneminde, Oğuzlar'ın Kayı boyundan, Fakıh ve Ercep adında iki kardeş Sakarya nehri boyunca gelip bu nehirin kollarından olan Kızıldere çayına dönerler. Kızıl dere çayında bir süre ilerledikten sonra bu çaya doğu ve batı yönünden tam karşılıklı akan iki dere önünde iki kardeş ayrılır. Adı Fakıh olan, batı yönünden gelen dere yönünde gider. Ercep, doğudan gelen dere yönünde ilerler. Ercep, 6–7 km sonra önüne çıkan düzlükleri yurt tutar ve oraya yerleşir. Ercep ailesi zamanla büyür, gelişir ve günümüzün Ericek köyü oluşur. Fakıh, Ericek köyünün tam karşısındaki dağın zirvesine yerleşir ve bu gün Bolu-Göynük sınırları içerisindeki Gürpınar köyü oluşur. Mürekkep girişi ile fakıhlar birlikte günümüzdeki gürpınar adını almıştır.
Gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.
Köyün en meşhur yemekleri;cevizli mantar,höşmelim(tatlı),cevizli çörek,ekmek mantısıdır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tavukçuluk ve büyükbaş hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Cami, kahvehane ve birde dernek bulunmaktadır.