Gözaltı Işık Dolgusunda ’Keskin İğne’ Uyarısı

Dermatolog Uzmanı Dr. Melda Demirtaşoğlu, yorgun ve cansız olan ciltlere uygulanan gözaltı ışık dolgusunun tedavi şekli hakkında bilgi vererek, "Uygulama...

Dermatolog Uzmanı Dr. Melda Demirtaşoğlu, yorgun ve cansız olan ciltlere uygulanan gözaltı ışık dolgusunun tedavi şekli hakkında bilgi vererek, "Uygulama bölgesinin zengin damarsal yapısından dolayı tecrübeli hekimler tarafından uygulanması gerekir. Keskin iğne kullanılması o bölgedeki damarlara hasar verebileceğinden uygulama keskin olmayan "kanül" denilen araçlarla yapılmalıdır" dedi.

Dermatolog Uzmanı Dr. Melda Demirtaşoğlu, cilt altındaki yağ dokusunda incelmeye bağlı çökme ve renk koyulaşması sonucunda uygulanan gözaltı ışık dolgusu hakkında önemli bilgiler aktardı. Demirtaşoğlu, bu durum sonucunda ciltlerin yorgun ve cansız göründüğünü ifade ederek, dolgularla görüntünün önüne geçileceğini söyledi. Keskin iğne kullanılmasının damarlara zarar verebileceğini ifade eden Melda Demirtaşoğlu, uygulamanın keskin olmayan kanül denilen araçlarla yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"Keskin olmayan kanül denilen araçlarla yapılır"

Melda Demirtaşoğlu, "Zaman içinde gözaltlarında, cilt altındaki yağ dokuda incelmeye bağlı bir çökme ve renk koyulaşması meydana gelir. Bu görünüm kişiyi yorgun ve cansız gösterir. Bu görüntünün düzeltilmesi amaçlı gözaltı dolguları kullanılmaktadır. Bu dolgular gözaltı gibi hassas bölgeye uygulamada kullanılan özel dolgulardır. Hyalüronik asit içerikli bu dolgular herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmamakta ancak uygulama bölgesinin zengin damarsal yapısından dolayı tecrübeli hekimler tarafından uygulanması gerekmektedir. Gözaltı dolgu uygulaması sırasında keskin iğne kullanılması o bölgedeki damarlara hasar verebileceğinden uygulama keskin olmayan kanül denilen araçlarla yapılır. Bu sayede işlem alanında herhangi bir kanama ve morarma olmaz, kişi günlük hayatına rahatlıkla devam edebilir. Dolgu uygulaması sonrasında çok sıcak suyla duş, o bölgeye masaj önerilmez. Gözaltı dolgusu ile çöküntüye bağlı renk koyulaşması büyük oranda giderilmekle birlikte eğer kişide göz çevresinde yaygın renk koyulaşması (hiperpigmentasyon) da varsa mezoterapi ya da lazer uygulamaları gibi renk açıcı ek uygulamalarla kombine bir tedavi de planlanabilir" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor
Kabızlık Kader Değil
Işık Frekansı Nedir?
Hamilelikte Uçak Yolculuğuna Dikkat !