Güce Fındıklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Fındıklı Köyü son dakika gelişmeleri, Fındıklı Köyü ne özgü yemekler, Güce Fındıklı Köyü nün tarihi, Fındıklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Fındıklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Fındıklı Köyü, Giresun ilinin Güce ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fındıklı Köyü Resimleri ve Fındıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Güce Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Güce Giresun Arası Kaç Km? Güce Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Güce Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Güce Fındıklı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Güce Doğumlu Ünlüler Kimler?
Fındıklı , Giresun ilinin Güce ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adı rivayetlere göre çok fazla kar yağmasından dolayı kar-kış manasında karkışa'dan GARGAŞA olmuştur. Sonraları fındığın yaygınlaşması ve köyde çok fındık olmasından dolayı FINDIKLI olmuştur.
Köyde gelenekler yavaş yavaş yok olmaya yüz tutmuştur fakat eskiden beri en büyük geleneklerden birisi olan 'Ot Göçü' simdilerde de (eskisi kadar renkli olmasa da) hala yapılmaktadır. Ot Göçü; Bahardan sonra, yaz basında toplu olarak yaylaya çıkılmasıdır. Yaylada beş-on gün dinlenildikten donra tekrar köye inilir ve fındık hazırlığı olan 'gırkma' denilen bahçe altı temizleme işlerine başlanır. Köyde yemek kültüründe en öne çıkan yemek pancar(kara lahana) yemekleridir. Pancardan; Pancar çorbası, hopcin, pirişli, sarma, turşu yapılır. Ayrıca köyde sırgan, yarma çorbası, hoşgıran yemekleri de yaygındır. Tüm bunların yanı sıra köy mutfağıda 'darı ekmeği'nin yeri ayrıdır.
Giresun iline 67 km, Güce ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Aslında en büyük geçim kaynağı FINDIKtır. Köylü binbir çile ve zahmetle topladığı, 11 ay peşinde koştuğu fındığı çekilen zahmeti bile karşılamayan 3-4 tl'ye satmaya mecburdur. Her zaman seçimlerden önce parti yetkilileri tarafından dile getirilen fındık fiyatları seçimler kazanılınca unutulur ve Gargasalılarda diğer fındık üreticisi köylüler gibi ne hayallerle topladığı fındığını 3-4 ytl'ye satmaya mecbur bırakılır. Köyde ayrıca son yıllarda KİVİcilik (Tamamen doğal yollardan) yaygınlaşmıştır. Her ne kadar köylü marketlerde kilosu 8-10 TL'den satılan kiviyi 1.50-2.00 TL'den satsa da bu uğraştan vazgeçmez.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol dardır, köy içi beton dökülmüştür.köyde elektrik ve sabit telefon vardır.