"Gülüşünüz İmajınızı Hatta Kişiliğinizi Belirler"

Diş Hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, güler yüzlü olmanın ve gülmenin kişinin içindeki mutluluğun dışa yansıması olarak algılandığını, bu noktada...

Diş Hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, güler yüzlü olmanın ve gülmenin kişinin içindeki mutluluğun dışa yansıması olarak algılandığını, bu noktada diş görünümünün büyük önem taşıdığını söyledi.

Amerikan Diş Hekimleri Derneği (ADA) ve Avrupa Estetik Diş Hekimleri Derneği (EAED) üyesi Dr. Kırsaçlıoğlu, güzel bir gülüşün kişiyi günümüz şartlarında farklı kılarak son derece olumlu bir imaj oluşturduğunu söyledi. İmaj çağı olarak nitelendirilen bir dönemde olunduğunu belirten Diş Hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, sosyal medyanın yoğun olarak kullanıldığı günümüzde kullanılan emojilerin paylaşımlardaki yazılara ruh kattığını ve anlatılmak istenen düşünceyi doğru ifade etmeyi sağladığı örneğini verdi.

"Sosyal medyada gülüş önemli"

Kırsaçlıoğlu, sosyal medyada kullanılan kişisel fotoğrafların imaj hatta karakter ile ilgili önemli bilgi verdiğini kaydederek şu bilgileri verdi:

"Güler yüzlü olmak artık günümüz şartlarında önemli bir farklılıktır. Sosyal medyadaki imajınızı ilk belirleyen unsur gülüşünüzdür. Bu ifadeniz, kişiliğiniz hakkında da fikir verir. Güler yüzlü ve pozitif bir kişiliğe sahip olmanıza karşın bazen kırık bir diş, kabarmış kızarmış dişetleri, olduğundan daha sarı gözüken dişler ya da çarpık dişler imajınızı olumsuz etkiler. Bu durumda istediğiniz gibi gülümseyemezsiniz çünkü biliyorsunuz ki, dişlerinizin görünümünden memnun değilsiniz. Bilinçaltınız bunu nasıl gizlemeye çalışacağını düşünürken istediğiniz gibi gülemediğinizin farkına varırsınız. Fotoğraf çektirirken hep dudaklarınızı kapatırsınız. Ya da elinizle gülüşünüzü örtme çabasına girersiniz. Böylece fotoğrafın en önemli unsuru olan gülümsemeniz eksik kalır."

"Farklı olabilmenin bir yolu da güzel bir gülüş"

Kırsaçlıoğlu, özellikle iletişimin ön planda olduğu işlerde görev alan bireylerde dudakları kapatarak gülmenin inandırıcılığı ve içtenliğin yansımasını engellediğini söyledi. Dişleri göstermemeye çalışarak, dudakları kapatarak gülmenin kişiyi asık suratlı gösterdiğini vurgulayan Dr. Kırsaçlıoğlu, "Dudakları sıkı sıkı kapatmak iletişime de "kapalıyım" imajı verir. Bütün bu anlattıklarımız gülemediğiniz ve dişlerinize güvenmediğiniz zaman geçerli kurallardır" dedi.

"Gülüş çeşitleri"

Güzin Kırsaçlıoğlu, gülüş tipleri ile ilgili bilgi verdiği açıklamasında, negatif, pozitif gülüş hattı, genç gülüş, yaşlı yıpranmış gülüş, erkek gülüşü ve kadın gülüşü şeklinde sınıflandırmalar yapıldığını bildirdi.

Kırsaçlıoğlu gülüş tipleri ile ilgili şu ayrıntıları paylaştı:

"Negatif gülüş; dişler gülümseme esnasında beyaz renkleri ile direkt yüz görüntümüze hakim olur. Bu nedenle dişlerin uçlarından geçen çizgi iç bükey ise bu gülüşe negatif gülüş diyoruz. Pozitif gülüş; köpek dişlerinin kısa ön dişlerin uzun olduğu yani ön dişlerin ucundan geçen çizginin dış bükey olduğu gülüş tipidir. Erkek gülüşü; tüm ön dişlerin birbirine yakın dizinime sahip olduğu; köpek dişlerin iri ve belirgin olduğu gülüştür. Yaşlı yıpranmış görüntülü gülüş; diş uçlarının kırık, diş aralarının diş taşı nedeniyle aralık ve siyah gözüktüğü, konuşurken üst dişlerin değil de alt dişlerin göründüğü gülümseme kişiyi yaşlı gösterir."

"Diş tedavisiyle gülüş formunuzu değiştirebilirsiniz"

Diş Hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, diş tedavisinde gelişen teknolojik imkanların bu tür gülüş tiplerinin kişinin karakterini doğru yansıtabilmesine ve imajını düzeltebilmesine katkı sağladığını bildirdi.

Diş taşlarının temizlenmesinin, üst dişlerin tekrar sağlıklı ve dolgun görüntüye kavuşturulmasının diş renklerinin açılmasının kişiyi 5-10 yaş daha genç bir görünüme kavuşturabildiğini belirten Kırsaçlıoğlu, "Günümüz diş hekimliğinin geldiği noktada artık bütün diş estetik sorunlarına çözüm bulabiliyoruz. Diş hekimlerimiz bu konuda oldukça bilgi sahibi ve yetenekliler. Artık bu konuda yabancı ülkelerden diş tedavisi için gelen hastaları kabul etmeye başladık" ifadelerini kaydetti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?