Gümüşhane Çayırardı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayırardı Köyü son dakika gelişmeleri, Çayırardı Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Çayırardı Köyü nün tarihi, Çayırardı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayırardı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çayırardı Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayırardı Köyü Resimleri ve Çayırardı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Çayırardı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?Çayırardı , Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Gümüşhane'nin en eski köylerinden olduğu bilinmektedir. Karadeniz'de kurulan ilk Türk köylerinden birisidir.Aşağı ve Yukarı Çayırardı olarak ikiye bölünmüştür. Muhtarlık tektir. Ancak bu köylerin birbirleriyle ilgisi yoktur. Bölgedeki birçok köyün tüzel kişiliği ayrı olmasına rağmen (Aşağı ve Yukarı Tezene, Aşağı ve Yukarı Kov vs.) bu köyler ayrılmamıştır. Eski adı Perek'tir. Bu adı Türk beylerinden birisinden almıştır. Ancak köyün en eski yerleşenleri ile şu anda ikamet edenler arasında bir akrabalık bağı yoktur. Şu anda yerleşik olanlar yakın zamanlarda gelerek bu köye yerleşmişlerdir. Bazen rastlanan tarihi bulgulardan, bu köyde rumların da yaşadıkları anlaşılmaktadır. Bazı yerlerde tesadüf edilen çömlek parçalarından ve paralardan buralarda yaşayan çok eski uygarlıkların olduğu anlaşılmaktadır. İpekyolunun bir kolunun da bu köy deresinden,köse tarafına geçtiği anlaşılmaktadır. ziyaret tepesi, kalecik tepesi kalıntıları da buna işarettir. Köyün belli kesimlerindeki yol yapımı ve tarla sürülmesi sırasında çıkan mezar ve duvar kalıntılarından, burada yaşayan insanların zengin bir yaşam sürdükleri de hissedilmektedir.
Yemekleri yemeklerindeki zenginlikle tam bir damak tadı oluşturmuştur başlıca yemekleri: kuymak, yoğurtlu çorbası, kartol kavurması, haşıl, omaç, siron, erişte, papara, gendime çorbası, fıtfıt, fasule kavurması, turşu kavurması...
Kış aylarında Gümüşhane'ye veya farklı kentlere giden insanlar yazları köyde toplanarak hem tatillerini yapar hem de sıla-ı rahim yapmış olurlar. Eski örf ve adetlerin hala yaşatılmaya çalışıldığı Çayırardı köyünde, özellikle düğünlerde köy oyunları, halk oyunları ve eski anılar anlatılarak gelenekler canlı tutulmaya çalışılır. Eskiden beri süregelen iki köy arası (aşağı-yukarı perek) tatlı bir rekabet vardır. Özellikle muhtarlık seçimlerinde gün yüzüne çıkan bu rekabette Yukarı Perek, son seçimde muhtarlığı alarak siyasi bir üstünlük sağlamış bulunmaktadır. Bununla beraber köyün altından geçen Gümüşhane-Erzincan karayolunu Çayırardı köyüne bağlayacak yeni yolda da anlaşmazlıklar başgöstermiştir. Yolun büyük bir kısmı tamamlanmış, ancak Aşağı Perek üzerinden geçecek tarafında bir türlü anlaşma sağlanamamıştır. Siyasi çekişme burada da kendini göstermiş ve çözümsüzlük giderilememiştir.
Gümüşhane merkezine Aşağı Çayırardı Köyü 21 km, Yukarı Çayırardı Köyü ise 26 km uzaklıktadır. Köyün yukarı kesimlerinde 1800lere kadar çıkan rakımıyla tam bir yayla havası hakimdir. Ormanlarıyla sularıyla havasıyla yaz için ideal bir tatil yeridir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.