Gümüşhane'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında 80 saat sürecek olan arıcılık kursu başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı salonunda 23 Ocak'ta başlayan halka açık belgeli arıcılık kursu 9 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.
Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Edip Birşen, kursu ziyaret ederek ilk ders öncesi kursiyerlere eğitimin, tarımsal üretim çalışmalarında yeni ufuklar oluşturmasını temenni ederek, hayırlı olmasını diledi.
Arıcılığın Türkiye ve Gümüşhane tarımı için çok önemli olduğunu, kursla birlikte 55 kişinin sertifikalı birer arı yetiştiricisi olmalarının sağlanacağını kaydeden Birşen, "Gümüşhane'de ki arıcılık potansiyelini üretime dönüştürmek ve insanları iş sahibi yapmak için meslek edindirme kursları açıldı. Arıcılık toprağa bağımlı kalmadan yapılabilen, fazla sermaye gerektirmeyen ve kısa zamanda gelir getiren bir üretimdir. Düzenlenen kurs sayesinde kursiyerlere 3 hafta süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı yetiştiricisi olmalarını sağlanacak. Nitelikli arıcılar yanında bundan böyle organik bal üretimine de katkı sağlanmış olunacaktır" dedi.
Kursiyerlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim İbrahim Akar tarafından hafta içi 17.00 ile 22.15 saatleri arasında kurs veriliyor.
İHA