Köyün en yüksek noktası ise 1760 metredir. Kalenin tam yapım tarihi konusunda kesin bir bilgi yoktur. Ancak Kalenin yaklaşık bin yıllık bir kale olduğu ve Selçuklular tarafından kullanıldığına dair kuvvetli bilgiler var benzerlerine göre ayakta kalmış bir kaledir. Bu da köyün çok eski bir tarihini olduğunu göstermektedir.
Kültür gezilerine katılanlar tarafından görülmesi için yılın yedi sekiz ayı kullanıma açık ayrıca gerek kalenin yapı kaidesi, gerekse üzerine oturduğu tepe insan psikolojisi üzerinde derin bir hakimiyet hissi uyandırmakta ve bu günkü konumu ile çevresinin en güzel turistik piknik alanı durumunda bulunan Kov kalesi dağcılık sporu açısından müsait bir görünüm arz etmektedir.
Kuymak, ziron gibi yemekleri ayrıca ahlat turşusu yöreye has meyve olmak üzere yemek kültürü zengindir.
Gümüşhane merkezine 24 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köstüre Elle Dönen Biley Taşı sadece bu bölgeye özel ayrı bir geçim kaynağıdır. Yakacak odunlarınıda aşağı kovun yaylalarından karşılamaktadırlar. Önceden beri aşağı kovlularla rekabet içerisindedirler.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.