Gümüşhane Güvercinlik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güvercinlik Köyü son dakika gelişmeleri, Güvercinlik Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Güvercinlik Köyü nün tarihi, Güvercinlik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güvercinlik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Güvercinlik Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güvercinlik Köyü Resimleri ve Güvercinlik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Güvercinlik Köyü Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?
Güvercinlik, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Köy, çok sayıda yaban kuşu barındırdığı için bu ismi almıştır ve isim değiştirmeyen nadir köylerden bir tanesidir. Köyün, bizzat burayı yurt edinen Oğuz boyundan gelen üç aile tarafından kurulduğu rivayet edilmektedir. Hangi tarihte kurulduğu bilinmemekle birlikte Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon İmparatorluğu'nu fethinden sonraya rastladığı tahmin edilmektedir. Yavuz Sultan Selim'in Trabzon valiliği dönemine ait bazı arazi kayıtlarına rastlanılmış, hatta komşu köylerle olan sınırlar belirtildiği kayıtların olduğu da ifade edilmiştir. Köy Prof. Dr. Şevki Saka, Hafız Sıddık Kartal, Hafız Hasan Çoban adlarında üç tane din adamı yetiştirmiştir. Köyün yerleşim yeri üç kez yer değişikliğine uğramış, en son Gümüşhane-Bayburt yolu üzerinde Vavuk Dağı geçidi üzerinde yerleşmiştir. Son yıllarda büyük şehirlerde yaşayanların köye inşa ettikleri evlerle beraber 33 hanedir.
Köyün Özelliği Vavuk Dağı Geçidi üzerinde Bayburt'la sınır, Bayburt'la Gümüşhane'nin tam ortası ve Erzurum'la Trabzon'un tam ortası oluşudur.(KM)
Köyün kültürü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu kültürünün ortak etkileşiminden oluşmaktadır. İnsanları muhafazakârdır. Yemekleri: Kavurma, evelik sarması, golok, tandır lavaşı, gendime çorbası, kuymak, gavut, cıbıl dolma, herle, ummaç...
Gümüşhane merkezine 40 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur, kanalizasyon şebekesi vardır ancak kullanılmamaktadır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.