Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GAP Bölge Kankınma İdaresi Başkanlığı arasında "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.
Japon Hükümeti tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UNDP Türkiye Direktörü Claudio Tomasi ve GAP Bölge İdaresi Kalkınma Başkanı Sadrettin Karahocagil'in katıldığı toplantıda, UNDP ve GAP BKİ heyeti, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay başkanlığındaki daire başkanları ile UNDP tarafından McKinsey Danışmanlık firmasına hazırlattırılan "Belediye İhtiyaçları ve Önceliklendirilmesi" çalışmasının sunumu yapıldı.
Sunumun ardından, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirilecek belediye yatırımları için karşılıklı sorumluluk ve yükümlülüklerin belirlendiği işbirliği protokolü imzalandı.
Proje
Japonya tarafından finanse edilen GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından UNDP teknik işbirliğiyle gerçekleştirilen "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'da illerinde uygulanıyor. Suriye krizi bağlamında, Güneydoğu Anadolu'da geçim imkanlarının iyileştirilmesi ve daha iyi belediye hizmetleriyle sosyal istikrarın güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Proje, iki temel bileşen ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sosyal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Bileşen 1 , tarım, sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim ve yetkinlik geliştirme programlarının sunulması ve daha çeşitli, kapsamlı geçim imkanları için yerel değer zincirlerini ve yerel üretim ekosistemlerini ve altyapılarının geliştirmesi yoluyla Suriyeli nüfusun ve ev sahibi toplumların farklı kesimlerinin istihdam edilebilirliğine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bileşen 2 ise, kamu hizmetlerinde ve kamusal alanlar, sosyal bölgeler yaratmada belediye kapasitelerinin güçlendirmeleri açısından tespit edilen, bildirilen açığı doldurmayı hedeflemektedir.
İHA