Gürün Kındıralık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kındıralık köyü son dakika gelişmeleri, Kındıralık köyüne özgü yemekler, Gürün Kındıralık köyünün tarihi, Kındıralık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kındıralık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kındıralık, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kındıralık Köyü Resimleri ve kındıralık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Kındıralık Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?
KINDIRALIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Kındıralık, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 185 km, Gürün ilçesine 46 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyün eski adı BÖRKLÜ dür.Sonra dan KINDIRALIK olarak değiştirlmiştir.Darende nin Ayvalı kasabasından kardeşleri ve süllalesinden ayrılarak,şimdiki adı Yaz yurdu olan celikanyurt daha sonra da BÖRKLÜ ye yerleşen başına Türklerin eskiden kullandığı BÖRK adı verilen başlığı taktığı için BÖRKLÜ ALİ ünvanıyla bilinen kişi köyün kurucusudur.
Köyde ismini bu başlıktan almıştır.Daha sonra ne sebepledir bilinmez,Gürün ümüzün birçok köyü gibi BÖRKLÜ de yeşilliğin başlangıcı,suyun membası anlamına gelen aynı zamanda kındıra adlı otunda bolca bulunması sebebiyle KINDIRALIK olarak değiştirilmiştir.Börklü Ali den sonra da köye yerleşenler olmuştur.B.Ali nin amca zadeleri HALİSLER ve yurdun değişik yerlerinden gelen GÜLAĞLAR, CÜMELER, SALİLER, KASIMLAR, ÇİRİŞALİLER, KÜRTLER, GEDELER olarak bilinen aile ve sülaleler yerleşmiştir.Şimdi BEYPINAR köyünde yaşayan HALİLLER sülaleside bu köyden gitmiştir.1990 a kadar sınırlı sayıda göç veren köy 1990 dan sonra çıkan husumet sonucu,neredeyse boşalma noktasına gelmiştir.BÖRKLÜ ALİ nin sülalesi BÖRKLÜLER-BOYRAZ lar dışındaki tüm aile ve sülaleler HALİSLER de dahil göç etmek zorunda kalmışlardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.