Hafik Değirmenboğazı Köyü

Değirmenboğazı Köyü haberleri, Hafik Değirmenboğazı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Değirmenboğazı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Değirmenboğazı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Değirmenboğazı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmenboğazı köyü son dakika gelişmeleri, Değirmenboğazı köyüne özgü yemekler, Hafik Değirmenboğazı köyünün tarihi, Değirmenboğazı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmenboğazı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmenboğazı, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmenboğazı Köyü Resimleri ve değirmenboğazı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Değirmenboğazı Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

DEĞİRMENBOĞAZI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Değirmenboğazı, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski adı Eymir'dir.Ey-mir kürtçede Bey demektir. Köy 6 köyün içindeki ağalıktaki yönetimden dolayı bu adı almıştır.

Köy nüfusunun çoğunluğu Türk Alevileridir. 1970'li yıllarda ekonomik sebeplerden dolayı köy nüfusunun büyük bir kısmı İstanbul, Ankara, Almanya'ya yerleşmiş ve hayatlarını buralarda devam ettirmektedirler. ancak köy, yaz mevsiminde tatillerini köyünde geçirmek için gelenler ile kalabalık bir nüfus haline gelmektedir.Sadece Aleviler yaşıyordur

Köyün muhtarı : İsmail Özçelik. Köy Dernek başkanı : Vahap Özkaya'dır. Klasik doğu kültürü ve gelenek, görenekleri yaşanmaktadır.

Köyün sacda yapılan ekmekleri, kömbe adı verilen böreği, çökeliği ve ayrıca meşhur kavurmasıyla civar ilçe ve köyler tarafındanda kabul görmektedir. Sivas il merkezine 68, Hafik ilçesine 37 km. uzaklıktadır. Köy yüksek rakımlı olduğundan çok temiz bir havaya sahiptir, köy halkı tarafından ziyaret adı verilen ve kutsal bir mekan olarak da kabul edilen ve Çağlayan adı verilen şelale yaz boyu çevre ilçe ve köylerde bulunan halkında sık uğrak yeri halini almıştır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. elektrik , gsm ve sabit telefon hatları vardır.


 


 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sivas Haberleri

Sivas Belgeseli