Hafik Küpecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küpecik köyü son dakika gelişmeleri, Küpecik köyüne özgü yemekler, Hafik Küpecik köyünün tarihi, Küpecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küpecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Küpecik, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küpecik Köyü Resimleri ve küpecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Küpecik Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?
KÜPECİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Küpecik, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Küpecik köyünün kurulduğu alanın Hititlerden beri yerleşim alanı olarak kullanılmakta olduğu rivayet edilir. Köy, adını yakınındaki Küpecik denilen mevkiden almıştır. İlk muhtarı Vahap Hatipoğlu'dur.
1951 yılına kadar köyde sadece yerli halk yaşarken bu tarihte Bulgaristan Türkleri vatandaşlarımız da köyde iskan edilmiştir. Köy eski zamanlarda kılhıdık köyünden göç edenler tarafından kurulmuştur. Daha eskide ise Ermenilerin yaşadığı bir köydür. Bilinçsiz kazılar yüzünden harap olmuş çok eski bir manastıra sahiptir.soguk kaynak suları vardır
TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. En meşhur yemeği hingeldr.Sivas iline 28 km, Hafik ilçesine 24 km uzaklıktadır. Kızılırmak'a kadar uzanan düz bir araziye sahiptir. Yüksek bir tepenin eteğinde kurulmuştur. Purların dibi denen bölgede yazın buz gibi soğuk, kışın kaynar derecede sıcak çıkan acıgöze adında bir kaynak suyu bulunmaktadır. Köyün sırtını yasladığı dağların zirvesine yel değirmeni denmektedir. Sebebi ise eskiden bu tepede rüzgar değirmeninin kurulmuş olmasıdır. Her mevsim esen deli rüzgarı ile adını hakeden bir tepedir.
Ayrıca madımak çorbası en güzel bu köyde yenir. Köyde özellikle düğünlerde köy odası kurularak neşeli vakitler geçirilir. En bilinen ve her zaman oynanan oyun yüzük saklamadır. Birçok oyun eğlence amaçlı şiddet içermektedir. Köyün gelenekleri zamanla ve tv etkisiyle kaybolmaya yüz tutmuşsada yazın toplanan kişiler köye hayat getirmektedir.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde bulunan tuzla ile de tuz üretimi yapılmatadır. Ama işetme sorunu yüzünden tuzla kapanmıştır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.