Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan:

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İyi bir iş sözleşmesinin kriteri evine yemek götürebilmektir" dedi.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İyi bir iş sözleşmesinin kriteri evine yemek götürebilmektir" dedi.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Antikkapı Restaurant'ta düzenlenen imza törenine Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol ve Hizmet- İş Şube Başkanı İdris Ersoy katılım gösterdi.

Programda konuşan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Toplu iş sözleşmeleri beklentilerle, imkanlar arasındaki bir uzlaşmadır. Beklentilerimiz Kocaeli'de yaşamanın bir kısım riskleri ve zorluklarının yanında bu imkanları çoğaltırsak, verilen ücretleri arttırırsak ve dengeyi belli bir noktada yakalayabilirsek iyi bir toplu iş sözleşmesi olarak görüyoruz" dedi.

"İyi bir iş sözleşmesinin kriteri evine yemek götürebilmektir"

İyi bir iş sözleşmesinin evine yemek götürmekle olduğunu dile getiren Başkan Arslan, "İyi bir toplu iş sözleşmesinin ilk kriteri yüksek ücret değildir. İyi bir sözleşmenin kriteri bizim için işimizin, aşımızın devam etmesi, iş barışının sağlanması ve bunun gününde ödenmesidir. Çok şükür uzun bir zamandır bu sıkıntıları büyük ölçüde unuttuk. O günler geri kaldı. Çalışan arkadaşlarımızın maaşları gününde ödeniyor. Varsa sorunlar çözülüyor. Kavgaların, gerginliklerin olmadığı bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

"Çalışma hayatının sistematiği değişiyor"

Yalova'da işçilerle arasında geçen bir diyaloğu paylaşan Başkan Arslan, "Yalova'da işçilerimizle buluştuğumuzda "ücretlerde artış ve sosyal haklarda gelişme istiyoruz" diye bir soru geldi. Haklı bir soru. Türkiye değişiyor. Çalışma hayatının sistematiği değişiyor. Çalışanların statüleri değişiyor. Dolayısıyla 10 sene öncesindeki büyükşehir yok karşımızda. Hem çalışanları itibariyle hem çalışanların profili itibariyle yeni bir anlayışı bize zorunlu kılıyor. Peki yeni anlayış nedir? Bütün bu dengeleri gözetmek zorundasınız. Hem taşeron işçilerle ilgili atılan adımları ileriye taşımak zorundayız hem de kadrolu arkadaşlarımızı bu denge içerisinde gözeteceğiz" diye konuştu.

"Hiçbir çalışanımızın emeğini enflasyona yedirmedik"

Son olarak söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu tür sözleşmelerde önemli. Yaptığımız sözleşmelerde inanıyoruz ki hiçbir zaman çalışanımızı, alın teri döken emekçilerimizi enflasyona yedirmedik. HAK-İŞ Genel Başkanımızın da söylediği gibi, hem Türkiye'de hem de Dünya'da bir denge var. Daha iyi ücretler vermek isteyebiliriz, verilebilir ama herkese aynı ücreti veremiyorsunuz. O imkanımız yok. Bu süreç ülkedeki dengelerle de ilgili" açıklamasını yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından toplu iş sözleşmeleri için imzalar atıldı. 3 yıl yürürlükte olacak toplu iş sözleşmesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 998, İSU Genel Müdürlüğü'nde çalışan 854 işçi olmak üzere toplam bin 852 işçiye, 1. yıl yüzde 10, 2 ve 3. yıllarında ise enflasyon +1 puan zam yapıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli? Millet İttifakı'nın CB adayı Muhtar Kent mi?
Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?