Harran Üniversitesinde Arkeolojik Çalışmalar Masaya Yatırıldı

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü tarafından Şanlıurfa'daki arkeolojik çalışmalar masaya yatırıldı.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü tarafından Şanlıurfa'daki arkeolojik çalışmalar masaya yatırıldı.

Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Küçük Amfi salonunda düzenlenen panele Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Müze Müdür Vekili Celal Uludağ, Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin açılış konuşmasına yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa'daki tarihi alanların çokluğuna dikkat çekerek, "Buraların iyi tanıtılması lazım. İngiltere'de tarihi geçmişi olduğuna inanılan 3-5 taş parçasını yılda iki milyon insan ziyaret ediyor. Neden Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan kazıların bulunduğu Şanlıurfa'ya yılda 20 Milyon ziyaretçi gelmesin" diye sordu.

İlimin önemine de dikkat çeken Rektör Taşaltın, "Dünyayı isteyen ilme sarılsın, Ahireti isteyen ilme sarılsın diyor peygamberimiz. Dolayısıyla biz dünyayı istiyoruz. Ama yatarak istiyoruz. Böyle bir şey mümkün değil. Böyle bir program düzenleyenArkeoloji kulübü çok önemli bir çalışmaya imza attı. Biz kulüplere önem veriyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz çalışsınlar. Bizler de onların çalışma yollarını açalım. Bu anlamda böyle güzel çalışma yapan Arkeoloji Kulübümüz tebrik ediyorum" dedi.

Tarihi eser kaçakçılarının DAEŞ gibi örgütleri bahane ederek bölgemizdeki tarihi eserleri batıya kaçırdığına da değinen Prof. Dr. Taşaltın, bu tür tuzaklara düşülmemesini için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'da arkeolojik çalışmaların masayatırıldığı panelin önemine dikkat çeken Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, "Bazı üniversitelerde öğrencilerin mezun olabilmeleri için yıl içerinde belirli sayıda sosyal faliyete katılma karnesi var. bunu doldurmaları lazım. Siz öğrencilerimizin de bu tür etkinlikleri hem düzenlenmesinde hem katılımında bizzat yer almanız önemli. Bu anlamda bu etkinlikte emeği bulunan kulübümüzü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Program, daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Abdullah Ekinci Medaratörlüğünde Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ Göbeklitepe'yi anlatan bir sunum yaptı. Soğmatar ile ilgili sunumu ise Yrd. Doç. Dr. Yusuf Albayrak, Harran kazı alanı ile ilgili sunumu ise Prof. Dr. Mehmet Önal ve Haleplibahçe Mozaikleriyle ilgili sunumu Yrd. Doç. Dr. Seçil Üney yaptı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.