Hava ambulansıyla Gaziantep’e getirilen hasta yeniden yaşama tutundu

Hava ambulansı ile Gaziantep'e getirilen 59 yaşındaki Muhammed Çokrak, başarılı ameliyatla tıkalı damarı açılarak, yeniden yaşama tutundu.

Hava ambulansı ile Gaziantep'e getirilen 59 yaşındaki Muhammed Çokrak, başarılı ameliyatla tıkalı damarı açılarak, yeniden yaşama tutundu.

Elazığ'da yaşayan ve vücudunda inme vakası görülen 59 yaşındaki Muhmamed Çokrak, hava ambulansı ile Gaziantep Üniversitesi'ne sevk edildi. GAÜN Hastanesi M. Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi Sorumlusu, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Giray ve ekibi, kısa sürede Çokrak'a müdahale ederek ameliyata aldı. Daha önce de inme vakalarında yaptıkları müdahalelerle gündeme gelen merkez sorumlusu Prof. Dr. Semih Giray ve ekibi başarılı bir operasyona daha imza attı. Hastanın tıkanan damarı başarılı bir ameliyat sonrası yeniden açıldı.

Yaklaşık 6 saat sonra yeniden sağlığına kavuşan Çokrak, "Türkiye'nin böyle hocalara ihtiyacı var. Kısıtlı bir zaman içerisinde büyük bir operasyona imza atarak beni sağlığıma kavuşturdular. Normal şartlarda ilk 4 saatten sonraki operasyonlarda başarılı olunamıyor diye biliyorum. Ama beni herhangi bir sıkıntı olmadan sağlığıma kavuşturdular. Semih hoca ve ekibine müteşekkirim" dedi.

Hastanın eski haline döndüğünü söyleyen Prof. Dr. Giray, "Elazığ'dan hava ambulansıyla getirilen, Muhammed Çokrak adlı hastamızın, buraya geldiğinde bilinci kapalıydı. Sol tarafını da hiç hareket ettiremiyordu. Bu sebeple hastayı gelir gelmez anjiyo ünitesine aldık. Burada yapılan başarılı girişimsel müdahale (Endovasküler Teknoloji Yöntemi) ile tıkanan büyük beyin damarını açtık. Hasta çok kısa bir süre zarfı içerisinde toparlandı. Şimdi eski haline ulaştı, rahatlıkla yemek yiyebiliyor ve yürüyor" şeklinde konuştu.

Giray, İnme Merkezi'nin bölgedeki önemli eksikliği giderdiğini kaydetti. Yeni felç geçiren hastaların tıkanan damarını açmaya yönelik tedavi yöntemi olan trambektomi kullandıklarını sözlerine ekledi. Yaşanan felç olayları ile ilgili önemli bilgiler veren Giray, "Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her 10 milyon nüfuslu bölgede 6 dakikada bir felç yaşanıyor. Bölgede bizim gibi bir hizmeti veren herhangi başka bir merkez olmadığından dolayı şu anda çok önemli bir konumdayız. Merkezimiz; inme merkezi üssü haline gelmiş durumda. Bölge dışındaki illerden de hastalarımız oluyor" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Ambulanslar Çalışmayacak, 6 Bin Sağlık Personeli İ̇şsiz Kalabilir
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor
Kabızlık Kader Değil
Işık Frekansı Nedir?