Havsa Azatlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Azatlı köyü son dakika gelişmeleri, Azatlı köyüne özgü yemekler, Havsa Azatlı köyünün tarihi, Azatlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Azatlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Azatlı , Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Azatlı Köyü Resimleri ve Azatlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ve Havsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz Edirne Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Havsa Azatlı Köyünde doğan biri var mı? Havsa Doğumlu Ünlüler Kimler?
Azatlı, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür.Edirne iline 24 km, Havsa ilçesine 17 km uzaklıktadır.
Vaktinde Rum köyü olup Bulgar kilisesine geçmiş halk oturmaktaydı. Ljubomir Miletić'e göre 1912'de Bulgar kilisesine tabi 80 aile, 400 nüfusun olduğu kaydedilmiştir. 2. Balkan harbinden sonra halkı Bulgaristan'a geçmiştir. 1924 itibariyle tamamen Slavların oturduğu Çeç bölgesindeki Mǎždel (Milopetra) köyünden Pomaklar iskan edilmiştir. 1913 yılından sonra Haskova, Kırcaali, Razgrad, Drama, ve Selânikten Müslümanlar gelip köye yerleşmişlerdir. Köyün mühim kısmı Pomaklardan oluşan kesimdir. Köyde iki mezarlık olup iki de cami vardır.
Köyün en meşhur geleneksel yemeği odun ateşinde 'peçka' da pişirilerek hazırlanan "kapama" aşıdır. Kapama pirinç ve tavuk etiyle yapılır. Mısır unundan da "kaçamak" yemeği yapılmaktadır. Yazın vazgeçilmez yemeği yaz sebzelerinden hazırlanan 'manca'dır. Köyün etrafında bolca üzüm bağları vardır. Bu bağlardan elde edilen üzümlerden sadece bu köye has olarak üretilen "hardaliye" şırası vardır. Hardaliye insanları kış geceleri soğuktan korur. Tadı hafif mayhoş ve alkolsüzdür. Ayrıca odun ateşinde sac üzerinde pişirilen çeşitli hamur ürünleri vardır. Bunlardan bazıları Toçeta Pita (Açma Pide), Klin (Pirinçli Börek), Zennik (Otlu Börek) gibi yöresel yemeklerdir.
Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.