Havsa Köseömer köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köseömer köyü son dakika gelişmeleri, Köseömer köyüne özgü yemekler, Havsa Köseömer köyünün tarihi, Köseömer köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köseömer köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Köseömer , Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köseömer Köyü Resimleri ve Köseömer köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ve Havsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz Edirne Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Havsa Köseömer Köyünde doğan biri var mı? Havsa Doğumlu Ünlüler Kimler?
Köseömer, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür.
Köseömer Köyü, ilk çağlardaki yerleşim ile ilgili tam kayıt bulunmamaktadır. Ayrıca köyün etrafındaki tümülüs ve Boşnak mezarlığındaki ilk çağ mezar taşı ile ilgili tam bir araştırma yapılmamıştır. Osmanlı döneminde ise köyün bulunduğu yer ile ilgili tam bir kayıt bulunmamaktadır. Ancak şimdiki yerleşim yerinin Güneybatısında yer alan boyalık mevkii olarak bilinen yerde 1870'li yıllara ait Osmanlı mahalle kayıtlarında, Hasköy Nahiyesine bağlı olarak Boyalık Köyünün olduğu yazılmaktadır. Bu köyün salgın hastalık dolayısıyla yok olduğu bilinmektedir. Köyün bulunduğu arazinin 1904 yılında Osmanlı ordusundan emekli olan Ömer adında bir subaya ait olduğu bilinmektedir. 1904 yılında Bosna'nın Krajina (Bihaç-Cazin-Velika Kladuşa- Buzim-Bosanska Krupa-Bosanski Petrovac) bölgesinden Osmanlı topraklarına göç eden Boşnaklar tarafından kurulan köye 1922 Yılında Bulgaristan'dan göçmenler gelmiş ve yerleşmiştir. Köyde eğitime çok önem verilmektedir. Köy mensuplarından milletvekili, öğretmen, subay, polis, öğretim elemanları vardır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri genel olarak Boşnak ve Balkan etkileri taşımaktadır. Bunun sebebi köyün tamamının Rumeli göçmenlerinden oluşmasıdır. Aynı zamanda Trakya insanının samimi, yardımsever ve sıcak kanlı mizacını bu köyde de görmekteyiz.
Edirne iline 36 km, Havsa ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyde bulunan bitki örtüsü karasal iklim özellikleri göstermektedir. Köy, balıkçılık da yapmaya elverişli baraj ve baraj gölüne (Kocagöl) sahiptir. Genel olarak tarım arazilerinde buğday, pirinç ve gündöndü yetiştirilmektedir.
Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamaması sebebiyle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ,sabit telefon ve internet bulunmaktadır.