‘Haydi Kızlar Eml’ye Projesinin Sertifikaları Dağıtıldı

'Haydi Kızlar EML'ye adlı projesine katılan kız çocuklarına ve kadınlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

'Haydi Kızlar EML'ye adlı projesine katılan kız çocuklarına ve kadınlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe-II programı kapsamında uygulamakta olduğu "Haydi Kızlar EML'ye projesinde kurslara katılanlara sertifikaları verildi.

Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen etkinlikte projenin katılım toplantısı yapıldı. Milli Eğitim Müdür vekili Kazım Çoban, Maarif Müfettişleri Başkanı Ali Akın, Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Nazif Çetin, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, mesleki ve teknik okullarının müdürleri, idareci ve öğretmenler, proje ortakları, iştirakçi ve diğer ilgili kurumların temsilcileri ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Kuruş proje kabul ve uygulama sürecinin zorluklarından, özverili bir çalışma ve ekiple proje uygulamasının başarılı geçmesinden bahsederek, tüm zorluklara rağmen kız çocuklarının yaşadıkları mutlulukları görünce çekilen sıkıntıların kayda değer olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ortakların uyguladığı projenin Adıyaman'da katkılarını dile getirerek, okulun projeler konusunda çok başarılı olduğu söyledi.

Çoban, yeni bir okul olmasına rağmen adını sıkça duyurduğunu, bununda iyi bir proje ekibi ile gerçekleştirdiğini ve bu potansiyeli iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak kız çocukları, kadınları ve çalışanları tebrik etti.

Projenin uygulamaları ve şu ana kadar yapılan faaliyetler konusunda ise proje koordinatörü Fatih Güneri bilgiler verdi.

Güneri, 180 kız çocuğunun İngilizce, Matematik, Bilgisayar ve internet kursu, 20 kadının ise okuma yazma eğitiminin yanında 100 ailenin ziyaret edildiğini, 50 kadın/kız çocuğu açık liseye kayıt edilerek kayıt ücretlerinin ödendiğini söyledi.

Güneri, öğrencilerin mesleki ve teknik okulları tercih etmeleri için okullarda tanıtım faaliyetleri yapıldığını, proje faaliyetleri neticesinde 50 kız öğrencinin Endüstri Meslek Lisesine (EML) kayıt olduğunu kaydetti.

Güneri, 10 personelin Hollanda'ya giderek yurtdışı, 20 kız çocuğunun ise İstanbul'a eğitim faaliyeti gerçekleştirdiğini, 60 öğretmenin kız çocuklarının eğitimi hakkında bilgilendirildiğini, projenin sosyal kültürel etkinlikler kapsamında Adıyaman Üniversitesi, işletmeler, tarihi yerler, değişik kurum ve mesleki okulların ziyaret edildiğini, kitap okuma etkinlikleri, seminerler, toplantılar yapıldığını, 400 kız çocuğun sinemaya götürüldüğünü belirtti.

Bilgilendirmeden sonra projede görev alan eğitmenler Cevdet Coşkun, Fadıl Atik ve seminerler veren eğitimci Bilal Zemin ile öğrenciler söz alarak proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Konuşmalar ve değerlendirmeler sonunda kadınların ve öğrencilerin sertifikaları dağıtıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.