Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde her çarşamba günü düzenlenen program kapsamında katılımcılar bir yandan müze içerisindeki sanat eserlerini incelerken, diğer yandan da canlı müzik dinlemenin keyfine varıyor.
Kurulduğu günden bugüne kadar Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi için pek çok önemli sergiye ev sahipliği yapan Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen "Müze'de Müzik" programıyla müzeye ayrı bir renk katıldı. Her çarşamba günü saat 13:00'de başlayan dinletilerde sanatseverler müzedeki eserleri incelerken flüt, viyola, keman, piyano, gitar ve klavsen ile çalınan müzik eserlerini dinliyorlar. Her hafta farklı bir konseptin belirlenip faaliyete geçirildiği Yunus Emre Kampüsü'nde yer alan müzede sanatseverlere adeta hem görsel hem de işitsel olarak ziyafet sunuluyor. 2016 yılının Nisan ayı itibarıyla Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesinin görsel koleksiyonuna ek olarak işitsel çalışmalara da yer verilmesi fikriyle ortaya çıkan "Müze'de Müzik" konserlerine bu hafta Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Sadettin Aygün, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Müze'de Müzik Konserleri Müzik Koordinatörü Doç. Hale Basmacıoğlu, akademik personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.
"Arzumuz haftanın tam ortasında insanlarda motivasyon ve rahatlama"
Etkinliğin bu hafta 12'ncisinin düzenlendiğini ifade eden Sadettin Aygün, "Geçen dönem Nisan ayında başladık çalışmalarımıza ve oldukça dikkat çekti. Bizim arzumuz çarşamba günlerinde, haftanın tam ortasında insanlarda bir motivasyon ve rahatlama olsun. İlgi var ve her hafta artarak devam ediyor. Salonumuzda hem izleyiciler hem de dinleyiciler açısından çok zevkli geçtiğini düşünüyoruz. Sergimizi gezenler, içerideki eserleri incelerken bir yandan da çalan müziğe de kulak veriyorlar. Her çarşamba günü konser olduğunu birçok kişi öğrendi. Çalmak isteyen arkadaşlarımız ve dinlemeye gelen arkadaşlarımız çok. Müzemizde her dönem bir sergi açılıyordu. Bu vesileyle müzemizdeki ilgi de yoğun oluyor" dedi.
"Çağdaş Sanatlar Müzesi çok güzel akustik değere sahip"
Müzede "İnteraktif Gitar Konseri" veren Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Araş. Gör. Dr. Emre Ünlenen ise, müziğin diğer sanat dallarının aksine somut olmadığını belirtti. Müze içerisinde farklı bir atmosfer olduğuna dikkat çeken Ünlenen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tamamen soyut olan bu olgu müzisyenin zihninden fiziksel bir gerçeğe dönüşüp dinleyiciye ulaşıyor. Duygularımızın yönlendirmeleriyle tanımlayabildiğimiz bu olguyu İnteraktif Konser Projesi"yle daha somut bir ortama taşımaya ve yaptığım müziğin dinleyiciyle bütünleşebileceği birer deneyime dönüşmesine gayret ediyorum. Bu noktada konserleri verdiğimiz mekanların da çok büyük bir rol üstlendiğini söylemeliyim. Üniversitemizin Çağdaş Sanatlar Müzesi, özellikle klasik gitar için çok güzel bir akustik değere sahip. Dinleyiciler bir yandan beni dinlerken bir yandan da etrafımızı saran diğer sanat eserleriyle bir aradalar. Sanat icra etmek için daha iyi bir ortam bulmak çok kolay olmasa gerek."
İHA