Hoca Ahmed Yesevi İçin Hatıra Para Basıldı

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğiyle, Hoca Ahmed Yesevi'nin ölümünün...

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğiyle, Hoca Ahmed Yesevi'nin ölümünün 850'nci yıldönümü dolayısıyla gümüş hatıra para basıldı.

UNESCO, Türk dilinin ve kültürünün gelişmesine, zenginleşmesine büyük katkılarda bulunan fikir adamı ve gönül eri Hoca Ahmed Yesevi'nin ölümünün 850'nci yıl dönümü vesilesiyle 2016-2017 sezonunu "Hoca Ahmed Yesevi Yılı" olarak ilan etti. Ahmet Yesevi Üniversitesi de 2016 yılı boyunca Ahmed Yesevi'nin ölümünün 850'nci yıl dönümü vesilesiyle, yurtiçi ve yurt dışında çeşitli etkinlikler ile sempozyum, panel, kongre, konferanslar gibi faaliyetler düzenledi. Etkinlikler kapsamında, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğiyle Hoca Ahmed Yesevi'nin ölümünün 850'nci yıl dönümü dolayısıyla hatıra para basıldı. 925 ayar gümüş olarak hazırlanan hatıra para Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü mağazasında 22 Aralık tarihinden itibaren iki yıl süre ile satışa sunuldu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Anadolu'nun tüm renklerini bir araya getiren, insanları kin, nefret, öfke ve intikam peşinde koşmaktan alıkoymak için çalışan, birlik, beraberlik ve hoşgörüyü yayan bir gönül ve sevgi eri olan Hoca Ahmed Yesevi'nin anlatılması bizler için manevi bir sorumluluktur. Bu kapsamda Başbakanlık Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından "2016 UNESCO Hoca Ahmed Yesevi Yılı" anısına madeni hatıra para bastırılması bizleri son derece mutlu etmiştir. 2017 yılında da Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde büyük fikir adamı ve gönül eri Hoca Ahmed Yesevi'yi anmak ve anlatmak için faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.