İki Kardeşin Harabe Evde Yaşam Mücadelesi

Ordu'nun Perşembe ilçesi Sırakovancı Mahallesi'nde biri özürlü iki kardeş, yıkılmak üzere olan bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Ordu'nun Perşembe ilçesi Sırakovancı Mahallesi'nde biri özürlü iki kardeş, yıkılmak üzere olan bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Babadan kalma 60 yıllık ev olmasına rağmen müşterek arazi olduğu için bir türlü onarılmayan ev yıkılmamak için doğa şartlarına direniyor. Yıkılmak üzere olan ve kalaslarla desteklenen ev adeta ahırdan daha kötü bir görünüm sergiliyor. Elektriği olmayan evde yatalak hasta olan ve gözleri büyük oranda görmeyen Salih Tanrıvermiş, ağabeyi Musa Tanrıvermiş adeta ahır gibi bir ortada yaşamak zorunda kalıyor. Her tarafı dökülen evde kalan iki kardeş, arazi müşterek olduğu için devletten yardım alamıyor.

Tanrıvermiş kardeşlerin evli olan ve 15 yıldır İstanbul'da yaşayan Hüsne Yaşar, kardeşlerinin çok kötü şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini ve maddi imkansızlık sebebiyle ellerinden bir şey gelmediğini belirtti. Hüsne Yaşar, "Bu ev 60 senelik. Çocukluğum burada geçti benim. İki kardeşim burada yaşıyor. Biri engelli yatalak ve gözleri görmüyor. Bu şartlar altında yaşamaya çalışıyorlar. Evleri görüldüğü gibi bu durumdadır. Biz de baba yok, anne zaten hasta. Bu evin en azından tamirat tadilatını istiyoruz. Burada kışın hava çok soğuk ve karlı olur. Soğukta yaşayamıyorlar. Ben İstanbul'da yaşıyorum. İmkanım yok. Kardeşlerim evde temizlik yapamıyorlar. Ağabeyim bağ bahçe günlük işlere giderek hasta ağabeyime bakıyor, yemeğini o hazırlıyor. Kısacası iyi geçmiyor hayatları. Yardım bekliyoruz büyüklerimizden" dedi.

"Ev ilk fırtınada çöker"

Hasta kardeşini bakan ve okuma yazması olmayan Musa Tanrıvermiş (45), maddi durumları olmadığı için evin tadilat ve bakımını yapamadıklarını ifade ederek, "Kar yağışında evin üzerini branda ile kapattım. Bir daha fırtına olsa çöker bu ev" diyerek içinde bulunduğu şartları özetledi.

Hasta ve yatalak olan Salih Tanrıvermiş (42) ise "Hastaneye gidemiyorum. Sivas'a gittim 15 gün yattım, ameliyat oldum ama gözlerim daha kötü oldu. Şimdi ise şuradan şuraya gidemiyorum. Şehir merkezine gitmem için patika yollardan yürümem, oradan bir araca binip şehir merkezine gitmem lazım ama imkanımız yok. Zor oluyor ama yaşamak için yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

Tanrıverdi kardeşlerin köylüsü olan Bahtiyar Aşık ise yeğenlerinin bulunduğu durumu şöyle özetledi: "Bunların bakıma ihtiyaçları var. Arazi müşterek olduğu için kardeşler aralarında anlaşıp bir şey yapamıyorlar. Devletimizden bu çocuklara yardımcı olmasını ve sahip çıkmasını istiyoruz. Görme engelli hasta olanın zor patika yolları yürümesi gerekecek. Şehirde yanlarında kalacak kimseleri de olmadığı için hastaneye gidemiyorlar."

SYDV'den kira teklifi

Bu arada, Perşembe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri, Tanrıvermiş kardeşlerin bulunduğu evin çok hissedarlı müşterek arazi olduğunu, bu sebeple evin tamirat-tadilatı için kanunen yardım yapılamadığını belirttiler. Tanrıvermiş ailesinin diğer fertlerinin birbirinden kopuk olduğunu ve görüşmediklerini, kardeşler arasında zaman zaman sorunlar yaşandığını belirten yetkililer, "Kendilerine Perşembe ilçe merkezinden bir apartman dairesinde kalabileceklerini ve kiralarını vakıf tarafından karşılayabileceğimizi belirttik. Ayrıca Salih Tanrıvermiş'in engelli raporu alması için gerekli çalışmalara başladık. Ancak ev için müşterek ve çok hissedarlı arazi üzerinde bir çalışma yapamıyoruz" dediler.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları