İkizdere Yetimhoca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yetimhoca köyü son dakika gelişmeleri, Yetimhoca köyüne özgü yemekler, İkizdere Yetimhoca köyünün tarihi, Yetimhoca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yetimhoca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Yetimhoca, Rize ilinin İkizdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yetimhoca Köyü Resimleri ve Yetimhoca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
İkizdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? İkizdere Rize Arası Kaç Km? İkizdere Hava Durumu? Rize Köyleri ve İkizdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında İkizdere Yetimhoca Köyünde doğan biri var mı? İkizdere Doğumlu Ünlüler Kimler?
Yetimhoca, Rize ilinin İkizdere ilçesine bağlı bir köydür.Deniz Gezmiş'in dedeleri bu köydendir.
Köyün adı,Daha önceden Güven köy olarak anılırdı ama köye gelen hocanın önderlik kabiliyeti yöneticiliği ilmi ve köye yaptığı manevi katkıları dolaysıyla köye bölgede meşhur Mustafa Zihni Efendi (lakabı "Yetim") hocanın adı verilmıştir isim buradan gelmektedir.
Köyün gelenek, görenekleri Yetimhoca köyünde köy sakinleri bir araya gelerek tulum ve kemençe eşliğinde karadeniz yöresine daha çok Rizenin hemşin bölgesine özgü horon oynanır.Düğün ve eğlencelerinde oynanan horonlarda Kemençe ve Tulum eşliğinde Atma türküler soylenir.Kadınlar cimil yöresine ait sarı,siyah ve kırmızı renkleri olan peştemal ve baş örtüsü kullanır.Ayrıca başörtüsünü başında durmasını sağlayan elastik bir ipi (dilme) başlarına sararlar yemekleri En meşhur olanı HOŞMERİ dir karalahana,yemeği ve sarması. civanık (kavurması) yemeği. Yetimhoca köyünde gençlerin ve orta yaşlıların çamlarla kaplı ormanlarında çam sakızı yapma kültürü yerleşiktir.yerleşik bir kültürde köy merkezinden puşurdap mevkiine yol boyu volta atıp yürüyüş yapmak ve datmaride mangal yapmaktır.köyün dışarıya olan göçü genellikle İstanbul ağırlıkta olup.Rize merkeze, Rize köprülü köyü (fosa) Rize İkizdere ilçesine, Trabzon, Samsun ve diğer büyük şehirlere olmuştur.
Rize iline 75 km, İkizdere ilçesine 28 km uzaklıktadır.Erzurumun İspir ilçesine sınırdır.iç kısıma doğru ilerledikçe Orta köy hapinç, ve baş köy'lere komşudur. Yaylası,Küçük yayla olarak adlandırılır
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Anzer yaylalarına yakın oluşu sebebiyle az da olsa çok kaliteli bal üretilmektedir.Yağ ve peyniri doğal ve çok lezzetlidir.köy halkından Rize merkeze ve diğer büyük şehirlere göç olmuştur.Büyük şehirlerimizin önemli devlet hastanelerinde yönetici konumunda onlarca doktorlarımız vardır,Tatillerini genellikle köyde geçirirler.Rizenin MEŞHUR SİMİDİnin ustaları köydendir
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol Rizeden İkizdere ilçesine kadar asfalt olup İkizdere ilçesinden köye kadar 10 km stabilizenın dışında betondur.Rizden güvenköy toplam 75 km dir elektrik ve sabit telefon vardır.GSM tek öperatörden sağlanmaktadır Camisi vardır.Ötel Motel ya da pansiyon yoktur.