İmmun plazma tedavisi nedir?

Corona virüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılacak ‘immün plazma temini’ne ilişkin kriterler belirlendi. Vatandaşlar da immun plazma tedavisi nedir? sorusuna internet üzerinden cevap aramaya başladı. Merak edilen sorunun cevabı haberimizde…

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'dan etkilenenlerden uygun görülenlerin tedavisinde kullanılacak "immün plazma temini"ne ilişkin kriterler belirlendi. Vatandaşlar da "immun plazma tedavisi nedir?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Corona virüsü tedavisi immün plazma kriterleri  belirlendi. İşte merak edilen detaylar...

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19’dan etkilenenlerden uygun görülenlerin tedavisinde kullanılacak “immün plazma temini”ne ilişkin kriterler belirlendi.

Kovid-19 geçirip iyileşen kişinin bağışçı olabilmesi için, enfeksiyonu geçirmiş olduğuna dair laboratuvar test sonucu gerekli olacak.

İmmün plazma tedarik ve uygulamasında, Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu ücret dışında hiçbir ek ücret alınamayacak.

İMMÜN YETMEZLİK NEDİR?

İmmün sistem, hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan, mikropları ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden, vücudu yabancı ve zararlı maddelerden koruyan bir sistemdir. Aktif ve pasif olmak üzere iki tip immüne vardır.

Primer immün yetmezlikler (PİY) ise, bağışıklık sistemi anormalliklerinin yol açtığı kalıtsal geçişli hastalıklardır. Bugüne kadar 350’ den fazla hastalık tanımlanmıştır. Nadir hastalıklar grubu içinde yer almasına rağmen ülkemizde akraba evliliğinin yüksek oranda olması nedeniyle hastalık daha fazla oranda görüldüğü tahmin edilmektedir.

İMMÜN SİSTEMİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

Özellikle dengeli ve sağlıklı beslenme, kaliteli ve yeterli uyku ile egzersizin immün sisteminin güçlendirilmesi için en temel unsurlar arasında yer aldığını vurgulayan uzmanlar, insan sağlığının korunmasında en temel savunma mekanizması olan bağışıklığın güçlü tutulması için tavsiyelerde bulunuyor.
Güçlü Bağışıklık İçin Olmazsa Olmazlar
Fiziksel aktivite
Yeterli sıvı alımı
Dengeli beslenme
Düzenli uyku
Sigara içmemek
Besinlerde çeşitlilik sağlayın.
Günde 5 pozisyon sebze-meyve tüketin
Tam tahıl ürünleri tercih edin
Haftada 1-2 porsiyon balık kaynaklarını tüketin
Günde 3 porsiyona kadar süt ürünlerini tüketmeye özen gösterin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Işık Frekansı Nedir?
Hamilelikte Uçak Yolculuğuna Dikkat !
Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama