İnegöl Ekonomik Yapısı İle Türkiye’ye Örnek Oluyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği'nin konuğu oldu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği'nin konuğu oldu. Anıl, İstanbul'da yaşayan İnegöllülerin kurduğu İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği, pazar günü düzenlediği "Simitli Pazar Kahvaltısı"nda ilçenin ekonomik gelişimi hakkında bilgi verdi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk'ün katıldığı toplantı pazar günü derneğin Maltepe'deki binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık 70 kişinin hazır bulunduğu kahvaltıda açılış konuşması yapan İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği Mehmet Şakir Ünlü, toplantıya katılan İTSO heyetine teşekkür etti. Başkan Ünlü, İTSO Başkanı Metin Anıl'dan İnegöl'ün ekonomik gelişimi hakkında bilgi almak istediklerini de söyledi. Toplantıda konuşan Metin Anıl, İnegöl'ün her açıdan kalkınmış örnek bir yerleşim yeri olduğunu söyledi. Çeşitli nedenlerle İnegöl'den İstanbul'a göç edenlerin İnegöl sevgisini hala içlerinde yaşatmalarının sevindirici olduğuna vurgu yapan Metin Anıl, "İnegöl herkeste derin izler bırakan nadide bir ilçedir. Burada yaşayan hemşerilerimizle bir arada olmaktan onur duyuyorum" dedi.

İnegöl'ün son 40 yılda ekonomik açıdan geçirdiği evreleri de anlatan İTSO Başkanı Metin Anıl, ilçenin Türkiye'ye örnek olacak bir ekonomik kalkınma içinde olduğuna dikkat çekti. Anıl, İnegöl'ün kaderinin Bursa Ankara karayolunun Mezitler'den geçmesi ile değiştiğini belirterek, "Bu sayede İnegöl kolay ulaşılır hale geldi. 1970'li yılların ortalarında eski Tayyare Meydanı olarak bilinen bölgede Türkiye'nin il ilçe OSB'sini kurduk. 1980'li yıllarda OSB'ye büyük sanayiciler gelmeye başladı. İnegöl'ün müteşebbis insanları bu değerli sanayicilerimizden öğrendikleri ile çok güzel yatırımlar yaptılar ve fabrikalar kurdular. Mobilyacılarımız atölyeler yerine sanayi tipi üretime geçtiler. Tekstil yoğunluklu bir sanayileşmemiz oldu" dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün bugün yıllık 1 milyar doların üzerinde Dış Ticaret yapan, her yıl dış ticaret fazlası veren, işsizliğin olmadığı, 250 binin üzerinde nüfusa sahip çevreci sanayileşmesi ile bilinen örnek bir yerleşim birimi olduğunu da söyledi.

Sanayileşmenin İnegöl'e olumlu ve olumsuz etkileri olduğunu dile getiren Başkan Metin Anıl, olumlu etkilerinin İnegöl'ün üretim merkezi olarak canlı bir ekonomiye sahip olması, zenginleşmesi ve işsizlik sorunu yaşamaması olarak açıkladı. Olumsuz etkilerinin ise çevre ve hava kirliliği ile yoğun göçten kaynaklanan sorunlar olduğunu vurgulayan Başkan Anıl, "Ancak bu olumsuzlukları azaltmak için de çalışıyoruz. İnegöl'e Türkiye'nin ilk kez sanayi ve şehir sularının arıtıldığı Arıtma Tesisi'ni kurduk. Bu tesis için çamur kurutma tesisi kurduk. Planlı başlayan sanayileşme tarım arazilerine yayılmaya başlayınca Hamzabey sırtlarında tarıma elverişsiz arazide 2. OSB'yi kurduk. Yenice'deki Sanayi Bölgesini Islah OSB yaptık. Şimdide Cerrah'taki Sanayi Bölgesi'nde bu çalışmamız sürüyor. İnegöl'ün konut sorununu çözmek için yılar önce Alanyurt'ta şimdi de Karalar'da tarım dışı arazilerde konut alanları oluşturduk. Bunları ufku olan yerel yöneticilerimiz yaparken İTSO olarak bizde her yapılan işe destek verdik" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İlk Taksitte Son Ödeme Ne Zaman?
Merkez Bankası’ndan Beklenen Faiz İndirimi Geldi!
Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı