İneklerin Otladığı Havaalanı Odü’ye Devrediliyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Ünye ilçesinde Göbünalcı mevkisinde bulunan ve geçmişte havaalanı yapılması...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Ünye ilçesinde Göbünalcı mevkisinde bulunan ve geçmişte havaalanı yapılması amacıyla 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olarak devredileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılışlara katılmak üzere Ordu'ya geldi. Ankara'dan havayoluyla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na gelen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, buradan da karayoluyla Ünye'ye hareket ederek, Kalibya Otel'de düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı'nca Kalibya Otel'de düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililerle bir arada kahvaltı yaparak, Ünye'ye yapılacak yatırım ve hizmetler ile Anayasa halk oylamasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı daha sonra ilçenin Göbünalcı mevkisinde bulunan ve Ordu Üniversitesine tahsisi planlanan THK'ya ait havalanında incelemelerde bulunarak, Ünye Kaymakamı, Ünye Belediye Başkanı ve THK Ünye Şube Başkanından bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, havaalanında yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Türk Hava Kurumu uzun yılar burayı değerlendiremedi. Buranın Ordu Üniversitesine protokolle devredilmesi, Ünye'deki fakülte ve bundan sonra oluşacak olan diğer fakültelerle ilgili bir kampüs alanı olarak belirlenmesi yönünde çalışmalarımız var. Üniversitenin de girişimleriyle kısa süre içinde burası bitirilmiş olur. Ünye ve Fatsa çıkışında da 330 dönümlük bir başka alan daha var. Orman Bakanlığından Ordu Üniversitesine devredilmiş. Böylece Ünye'de çok değerli iki arazi kampüs alanı olarak ortaya çıkmış olacak. İlerde yapılacak başka fakültelerle birlikte burası çok önemli bir ilim merkezi haline döner. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Havaalanı yapılacaktı

1989 yılında ANAP hükümetinde Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Şükrü Yürür'ün doğum yeri Ünye ilçesinde, havaalanı yapılması amacıyla bin 100 metre uzunluğunda bir pist yapıldı. İlk etapta pervaneli uçakların inip kalkacağı stol tipi bir havaalanı olarak başlanan çalışmanın, zaman içinde büyütülerek uluslararası boyutlara taşınması hedeflendi. Pistin yapılmasının ardından hiçbir alt yapı çalışması gerçekleşmeyince ve zamanın siyasi tartışmaları içerisinde konu gündemini yitirince, Ünye'ye havaalanı yapılması fikri sürekli askıya alındı.

1991 yılında ANAP Genel Başkanı ardından Başbakan olan Mesut Yılmaz'ın erken seçim kararı almasının ardından, Ünye Havaalanı ANAP'lıların propaganda alanı oldu. Pisti hazır halde bekleyen havaalanı, zamanın Ulaştırma Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin bizzat kullandığı bir pırpır uçağı indirilerek hizmete açıldı. Ancak seçimlerin ardından DYP-SHP hükümeti kurulunca Ünye'ye havaalanı fikri gündemden çıktı. Aynı hükümette Devlet Bakanı olan merhum Refaaddin Şahin'in girişimleriyle, doğa şartları sebebiyle bozulmuş ve aşınmış olan piste yeniden beton döküldü. Söz konusu hükümet o dönemde Samsun'un Çarşamba ilçesine yapılan şu andaki mevcut havaalanına daha çok önem verince, Ünye Havaalanı tamamen unutuldu. Havaalanı arazisi 28 yıldır ineklerin otlak alanı olarak kullanılıyordu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları