InnoCampus tarafından yürütülen, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından desteklenen InnoCampus açılışı gerçekleşti.
Girişim Hızlandırıcı Programı sonucunda ortaya çıkan projelerin poster sunumlarıyla birlikte açılış töreni Gaziantep Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Ali Gür'ün de katılımıyla gerçekleşti.
Rektör Gür ve açılış törenine katılan protokole proje kapsamında yapılan cihazların tanıtımı yapıldıktan sonra koordinatörler tarafından sunum yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Gaziantep Üniversitesi ihracattan çok, öncü bir şehrin devlet üniversitesidir. Burada yapılaması gereken, artık toplam kalite ve değerlendirme açısından yüksek getirisi olan ürünlere dönüşüyor sistem. Artık araştırma geliştirme değil, tam tersine üretim ve geliştirmeye dönüştü. Burada gördünüz, bir genç arkadaşımız karar verdi, yaparım dedi ve 3 boyutlu bir yazıcı yaptı. Ve aynı zamanda tescilledi, satışa sundu" dedi.
Program sonrası bir açıklama yapan İnnoCampüs Proje koordinatörü İrem Sefa Yayımlar ise, "İnnoCampüs şu anda Gaziantep'te gelişim hızlandırıcı bir program yapıyor. Burada 10 tane takımımız var. Mülteciler ve Türk öğrencilerle birlikte, iki ay boyunca onların kendi iç fikirlerini hayata geçirmeleri için eğitmenlerimiz desteği ile çok yoğun eğitimler alıyorlar. Bunun dışında bizim teknoloji ve çocuk atölyelerimiz de bulunmakta. Orada da ilkokul öğrencileri buraya gelerek bizim kendi içeriğimizle birlikte çocuk atölyelerinde mikroskobik teknolojik yapımların içinde yer alıyorlar" şeklinde konuştu.
İnnoCampüs Programının 3 yıl önce 6 arkadaşıyla birlikte gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirten İnnoCampus Program Yöneticisi Mehmet Ünsal ise, " Yurt dışında farklı şirketlerde çalışırken Türkiye'ye gelip, girişimcilik ortamına nasıl katkı sağlayabiliriz amacıyla bu programı yaptık. Bu kar amacı gütmeyen bir proje. İnnoCampüs, İki tane sponsor bularak şehir şehir Türkiye'yi gezen bir proje. Şu anda Gaziantep'te Birleşmiş Milletlerin Uluslararsı Göç Örgütüyle birlikte bir mülteci girişimcilik programı yapıyoruz. Ülkemizdeki 3 milyon Suriyeli mültecinin 4 yüz bini Gaziantep'te yaşıyor. Girişimcilerin kaynaşması ve sosyal entegrasyonu açısından da bu programın çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
İHA