İş garantili atölyede kayıtlar başlıyor

Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Giyim Sanayicileri Derneği iş birliğinde 18-35 yaş arası vatandaşlara iş garantili konfeksiyon eğitimi verecek olan YENİMEK...

Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Giyim Sanayicileri Derneği iş birliğinde 18-35 yaş arası vatandaşlara iş garantili konfeksiyon eğitimi verecek olan YENİMEK Tasarım ve Üretim Atölyesi hazırlıklarını tamamladı.

Yenimahalle Belediyesinin Şentepe'ye kazandırdığı Tepekule'de açılan atölyeye, eğitimde kullanılacak 12 sanayi tipi dikiş makinesi, 2 overlok makinesi, bir ütü makinesi, kumaşlar, ipler ve konfeksiyon kursunda ihtiyaç duyulacak tüm malzemeler getirildi. Atölyeye giderek hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, kurs öğretmenleriyle birlikte makineleri test etti.

Projenin kursa yazılan vatandaşlar için iş kapısı açacağını söyleyen Başkan Yaşar, aynı zamanda tekstil sektörünün ara eleman ihtiyacını da gidereceklerini belirtti.

"Ne kadar insana iş kapısı açabilirsek o kadar mutlu oluruz"

İstihdam oluşturmanın önemine işaret eden Yaşar, "Kayıtlarımız 7 Ağustos - 8 Eylül kayıt tarihleri arasında başlayacak. Kayıt olmak isteyen yurttaşlarımız Tepekule kurs merkezimize başvurabilirler. 16 noktada 15 bin kursiyere eğitim veriyoruz. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile yaptığımız protokol ile kurs alacak vatandaşlarımızın işi hazır olacak. Hazır giyim sektörünün ara eleman ihtiyacı olduğunu da biliyoruz. Bu kurslarda başarılı olan kişiler o açığı bir nebze olsun kapatacaktır. Belediye olarak biz her türlü desteği vereceğiz. Ne kadar insana iş kapısı açabilirsek o kadar mutlu oluruz" dedi.

"Kursiyerlerin ürettiği kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz"

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş da Türkiye'nin üretime ihtiyacı olduğunu söyledi ve genç nüfusun üretime katılması, iş sahibi olması için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Karakuş, "Kurs için gerekli malzemeleri ve makineleri getirdik. Belediyemiz de yer ve öğretmen temin etti. Bizler gençlerimize balık vermeyeceğiz, balık tutmayı öğreteceğiz. Bu eğitimle hem istihdam yaratacağız hem de sektörümüzün eleman ihtiyacını karşılayacağız. Aynı zamanda kursiyerlerimizin ürettiği kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Her açıdan çok anlamlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.