Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için son hazırlıklarını da tamamladı.
İslami İlimler Fakültesi, 3 profesör, 4 doçent, 6 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 9 araştırma görevlisi ile İslami ahlakla öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor. Yeni binasının da temelleri dualarla atılan İslami İlimler Fakültesinde Temel İslam Bilimleri Bölümünde Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam ve İslam Mezhepler Tarihi, Tasavvuf. Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde İslam Tarihi, Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Anabilim Dalları ve Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde ise İslam Felsefesi, Din Bilimleri Anabilim Dalları yer alıyor. Fakülte ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, 2012 tarihinde kurulmuş olan İslami İlimler Fakültesinde diğer İlahiyat, İslami Bilimler ve Din Bilimleri Fakülteleri ile seçmeli dersler hariç, aşağı yukarı aynı müfredatın uygulandığını belirtti.
Prof. Dr. Gündoğar, "Henüz hazırlık sınıfımız mevcut değil, ancak 2018-2019 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı aşamasına gelmiş olacağız. İslami İlimler Fakültemiz imam hatip liselerinden ve diğer liselerden ve ayrıca açık öğretim liselerinden öğrenci almaktadır. Bu yıl fakültemize LYS puan türünden öğrenci alınacaktır. Bu yıl alacağımız öğrenci kontenjanı 90 öğrencidir. Ayrıca yeni açılan Temel İslam Bilimleri Yüksek Lisans Programına da 20 öğrenci alınacaktır." dedi.
İslami İlimler Fakültesi mezunları için iş imkan ve alanlarının oldukça geniş olduğunu belirten Prof. Dr. Gündoğar, "Mezunlarımız için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda öğretmenlik, İmam-Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmenliği, liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, ilk okul ve orta okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde iş imkanları, müftü, vaiz ve vaize olma, camilerde imam, müezzin olma, Kur'an Kurslarında öğretici olma, yabancı ülkelerde din hizmetleri müşaviri ve din ataşesi olma, İslami İlimler ve İlahiyat Fakültelerinde akademisyen olma, Devlet Arşivlerinde memur olarak çalışma ve tercümanlık imkanı gibi birçok istihdam alanı mevcuttur. Vizyonumuz, uluslararası bilim dünyasında araştırma ve inceleme kalitesi ile Türkiye ve Dünyada tanınmış, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, ülkemizin din eğitimi ve öğretimi ile ilgili sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapan, evrensel değerlere saygılı, sürekli gelişen bir fakülte olmaktır. Misyonumuz Din bilimleri ile ilgili en üst seviyede bilgi üreten araştırmacı, katılımcı, özgün, ahlaki değerlere sahip ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir" diye konuştu.
İHA