Isparta Şehir Hastanesi 10 Günde 40 Bin Hastaya Hizmet Verdi

Isparta'da kamu özel ortaklığı işbirliğinde inşa edilen 755 yataklı şehir hastanesinin 10 günde 40 binin üzerinde hastaya hizmet verdiği açıklandı.

Isparta'da kamu özel ortaklığı işbirliğinde inşa edilen 755 yataklı şehir hastanesinin 10 günde 40 binin üzerinde hastaya hizmet verdiği açıklandı.

Isparta Şehir Hastanesi, basın mensuplarına tanıtıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, 10 günlük süre içerisinde 40 binin üzerinde hastayı muayene ettiklerini, 40'ın üzerinde doğum gerçekleştiğini, 100'ün üzerinde ameliyat yaptıklarını söyledi. Hemen hemen her ünitenin şu anda çalıştığını belirten Yavuz, "Acil servisimizde bir takım yoğunluklar var. Bunun biz de farkındayız. Şehir hastanemizde veri girişlerini hekimlerimiz yapıyorlar. Bu durum hasta mahremiyeti açısından Sağlık Bakanlığının önem verdiği bir konu. Bu anlamda bakanlığımızın talimatları gereğince hastalarımız hekimlerle baş başa. Yanlarında hasta mahremiyetini bozacak üçüncü bir kişi yok. Bu sürece alışma noktasında belki bir süre işleyişlerde yavaşlık söz konusu. Bundan kaynaklı acil servis hasta sayımızda artış var. Biz bu sorunu hekim ve yardımcı sağlık personel görevlendirmelerimizle aşmaya çalışıyoruz. Günlük yaklaşık 5 bine yakın hasta poliklinik sayımızla hizmet veriyoruz" dedi.

148 personelle vale hizmeti

Hastanede vale hizmeti sunduklarını kaydeden Yavuz, "Acil servise gelen hastalarımız rahatlıkla araçlarını oraya bırakıyorlar ve valeler park hizmetini yürütmektedir. Bu hizmetimiz ücretsizdir. Hastanemizdeki tüm hizmetlerimiz devlet hastanesindeki hizmetler gibi ücretsizdir. 148 hasta yönlendirme personelimiz var. Yönlendirme personellerimiz hastaların bir yere ulaşma noktasında yaşadığı sıkıntılarda hizmet vermektedirler. 4 tane mini golf arabamız var. Bu araçlarla hastanemizde bir yerden başka bir yere ulaşma hizmeti verilmektedir" ifadelerini kaydetti.

Anne misafirhanesi

Hastanede 14 ayrı doğum odası olduğunu vurgulayan Yavuz, "Anne mahremiyetine önem veren ve saygı gösteren doğum odalarımız mevcuttur. Hastalarımız doğum salonlarında değil ayrı doğum odalarında ilgi alaka ve büyük mahremiyet içerisinde doğumlarını yapabilirler. Anne adaylarımız kendilerine kıymet ve değer verilen bir ortamda doğumlarını yapmak istiyorlarsa şehir hastanesine bekliyorum. 14 tane de anne misafirhanemiz var. Bebeğimizin hastanede kalması gereken bir durum olduğunda anneyi burada misafir ediyoruz ve tüm yeme-içmeden ücret almadan ağırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre dostu hastane

Şehir hastanesinde mevcut hizmetler açısından doktor sıkıntısı bulunmadığını aktaran Yavuz, "Ancak ilave birimlerimiz için hekim istiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın öngörüsü de bu yönde. Bu anlamda hekim ihtiyacımız var. Bakanlığa bunu sunduk ve onlar da olumlu gördüler. Bir aylık süreçte zorunlu devlet hizmeti kuraları açıklanacak, orada bu taleplerimiz karşılanacak. Yeni doğan uzmanımız Sağlık Bakanlığımızın talimatlarıyla buraya geldi ve hizmete başladı. Yeni doğan bebeklerimizle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Fakat onkoloji uzmanı ve diğer branşlarda bir takım eksiklerimiz var. Son kurada bunun karşılanacağını bekliyoruz. Hastanemiz çevre dostu bir hastane. Atık sistemi, kendi elektriğini üretebilmesi ve diğer özellikleriyle çevre dostu bir hastane. Hastanemizin polikliniklerinin önünde mavi yollar bisiklet yolları, bisikletle ilgili bir park alanımız var. Bu hastalarımız için belki anlamlı olmayabilir ama bu daha çok çalışanlarımıza yönelik bir hizmet" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Mide Ekşimesi Neye Yol Açar?
Kaygı Bozukluğu Nasıl Yönetilir?
Depresyon İle Baş Etme Yöntemleri
Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor