İsrail Büyükelçiliği Önünde Ezan Okundu

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İsrail'in 69'uncu kuruluş yıl dönümünü ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İsrail'in 69'uncu kuruluş yıl dönümünü ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Büyükelçilik önünde toplanan grup, Filistin bayrağı açarak, ezan okudu.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, 13 Mayıs İsrail'in 69'uncu kuruluş yıldönümünü İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Elçilik önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, dev bir Filistin bayrağı açarak, İsrail alehine sloganlar attı. İsrail'in ezan yasağını da protesto eden grup, elçilik önünde ezan da okudu. ardından platform adına basın açıklaması yapan Zeynal Abidin, "Bugün, Filistin topraklarının işgali ile kurulan Siyonist işgalci devlet İsrail'in kuruluşunu ve zulmünü tel'in etmek ve Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine destek vermek üzere Nekbe (büyük felaket) gününde bir araya toplanmış bulunuyoruz. İsrail, uyguladığı Siyonist işgal politikası ve zulmü ile hiçbir zaman dünya vicdanında varlığı meşruiyet kazanamamış bir yapıdır" dedi.

"Yaşasın Filistin davamız ve yaşasın Mescid-i Aksa"

Yahudilerin 1880 yıllarında Filistinlileri topraklarından sürme mücadelesi, 1948 yılında İsrail'in bağımsızlığını ilan etmesi ile birlikte had safhaya ulaşmış ve o tarihten itibaren yüz binlerce Filistinli'nin yaşam alanının gasp edildiğini söyleyen Abidin, "İsrail, 800 bin Filistinli'yi ülkesinden sürgün etmiş, Kudüs, Tel Aviv ve Hayfa gibi şehirlerde 11 semt ve 530 köyün haritadan silinmesine neden olmuştur. 1947 BM planına göre Kudüs uluslararası bölge ilan edilmişken, İsrail şehri 1967'de önce işgal ve ilhak etmiş, ardından şehrin pek çok tarihi eseri yakılıp yıkılmıştır. Filistin topraklarını Filistinlilerden ayıran duvarlar örülmüş, ithal yerleşimci Yahudiler getirilerek demografik yapı değiştirilmiştir. 1968'lerden itibaren 250 bin keyfi tutuklama gerçekleştirilmiş olup, halen keyfi olarak içlerinde Filistinli siyasetçilerin da bulunduğu 7 bin 500 kişi hapishanelerde işkence ve kötü muameleye maruz bırakılmaktadır. Son söz olarak; Yaşasın Filistin davamız ve yaşasın Mescid-i Aksa diyoruz" açıklamasını yaptı.

Öte yandan grupla birlikte İrsal'i protesto eden bir kişi Kudüs'te yaşanalara dikkat çekmek için açlık grevi başlattığı duyurdu. Platform daha sonra polis kontrolünde olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları