İvrindi Büyükılıca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükılıca Köyü son dakika gelişmeleri, Büyükılıca Köyü ne özgü yemekler, İvrindi Büyükılıca Köyü nün tarihi, Büyükılıca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükılıca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Büyükılıca Köyü, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükılıca Köyü Resimleri ve Büyükılıca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
İvrindi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İvrindi Balıkesir Arası Kaç Km? İvrindi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve İvrindi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında İvrindi Büyükılıca Köyü Köyünde doğan biri var mı? İvrindi Doğumlu Ünlüler Kimler?
İvrindi içesine bağlı bir mahalledir.
Büyükılıca mahallesi çok şirin bir yörük mahallesidir. Mahallede sıcak su kaynakları ve kaplıcalar bulunmaktadır. Bu sebepledir ki ilk adı "Ilıca-i Kebir" olmuştur. Kuruluş yılı tam olarak bilinmemekle birlikte 1850'lere rastgeldiği düşünülmektedir. Canlı kaynaklardan; mahallenin kuzeybatısında bulunan "Gedik" ve "Harmanlık" denilen bölgelerde yaşayan yedi ailenin oradan göçerek mahallesi, şu an bulunduğu yere kurdukları aktarılmıştır. Yani ilk kurulduğunda mahallede yedi hane bulunmaktaydı. Köy ikinci adı olan "Derelidağ" ismini ise dağlık konumundan ve içinden çok sayıda dere geçtiği için almıştır. Şu an bile halk arasında bu ismi kullanılmaktadır. Köy, şimdilerde beton yığınlarına -daha doğru bir ifadeyle insanoğluna- karşı ayakta kalmaya çalışan; meşeleriyle de ünlüdür. -Meşe odunuyla yapılan çayın tadı anlatılamaz bir mutluluk verir insana- Hatta zamanın tanıkları tarafından; köy ilk kurulduğunda meşe ağaçlarından evlerin gözükmediği ve böylece -o yılların tehlikesi- eşkıyalardan saklanmanın kolaylaştığı anlatılagelmiştir. Birinci Cihan Harbi ve özellikle İstiklal Savaşı'mızda birçok efesini kaybetmiş olan bu güzel köy ekmeğini topraktan çıkaran sıcakkanlı insanlarıyla günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Bu eşsiz mahallenin şimdiki adı ise çevresinde bulunan çok şifalı ve her derde deva ılıcalarına ithafen ilk adının Türkçeleştirilmesiyle oluşturulmuştur...
Bir Not: Mahallede yörük olmakla iftihar eden, efsanelerde adı geçen şanlı efelere rastlamak mümkündür.Balıkesir il merkezine 64 km, İvrindi ilçesine 27 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak tarım gelirleri çok düştüğünden hatta masrafını karşılamadığından şimdilerde halk daha çok hayvancılığa yoğunlaşmıştır.
Mahallede ilköğretim okulu var ancak taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt -2 km'si tali yol- olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.