İzmir Emniyetinden Gençlere ’Mutluluk’ Aşısı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, okullardaki gençleri suç örgütlerinden, şiddet ve kötü alışkanlıklardan korumak...

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, okullardaki gençleri suç örgütlerinden, şiddet ve kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla başlattığı ve 5 yılda 220 bin 275 öğrenciye ulaştığı "MutluLook (Mutlu Bakış)" adlı projesinin 6'ncı yılı başladı.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amriliği'nin bünyesinde, terör örgütlerinin propaganda ve taban kazanma faaliyetlerinin etkisiz hale getirilmesi, terör örgütlerinin hedef kitle olarak gördükleri gençlerin bilgilendirilerek istismar edilmelerini engellemek, ülke sevgisinin artırılarak aidiyet bilincinin pekiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "MutluLook (Mutlu Bakış)" adlı projenin 6. yılı başladı.

İzmir Kız Lisesi Konferas Salonunda 9. sınıf öğrencilerinin katılımı ile başlayan yılın ilk programına İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Terörden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya, Terörle Mücadele Şube Müdürü Muhsin Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de katıldı. Yılın ilk "MutluLook (Mutlu Bakış)" konferansında, Önleme Faaliyetleri Büro Amriliği'nde görevli uzman polisler tarafından, "Doğru bilgi', "Gerçek arkadaş', "Güçlü iletişim', "Ön yargılardan arınma', "Kendini tanıma" ve "Yaşam hedefi belirleme" konuları öğrencilere aktarıldı.

'Ülkemizin en temel yatırımı siz gençlersiniz'

Konferansın ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yürütülen çalışmalar kapsamında, son 5 eğitim ve öğretim yılında, 220 bine aşkın 9. sınıf öğrencisine sunumlarla bilgilendirme yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Sadece mutlu bakış projesi kapsamında, onun dışında pek çok proje ile değişik yaş gruplarındaki yavrularımızı, bilgilendirme, uyarma, eğitme, kültürümüzü, tarihimizi, milli değerlerimizi hem anlatma hem de o mekanlara belli sayıda temsili de olsa yavrumuzu götürmek sureti ile yaşatma, toplumla kaynaştırma, toplumun bir bütünün parçası olduklarının kendilerine hissettirme, aidiyet hissi verme amaçlı bir dizi etkinlik yapıyoruz. Ümit ediyorum ki şu bir buçuk saatlik içerisinde salona girerken taşıdığınız bir takım değerlerle, yaklaşımlarla ön yargılarla salondan çıkarken değişen yaklaşımlarınızın ilerde sizlerde kalıcı bir yol arkadaşlığı yapmasını ve bundan sonraki süreçte de gerek bu tür bilgilendirmelerin gerekse doğru bilgilerle ve gerçek arkadaşlarla çıkacağınız yolculukta hata yapmamanızı diliyorum. Elbette başarılı olmanız için derslerinize çalışacaksınız, öğretmenlerinizi seveceksiniz. Ülkemize ve ülkemizin değerlerine 15 Temmuz'da yaşadığımız gibi ihanet eden, ihanet odaklarına çok iyi tanıyacaksınız. Hiçbir ihanetin yanında ve yakınında durmamaya özen göstereceksiniz. Ve bileceksiniz ki donanımlı, bilgili, birikimli güçlü gençler olarak sizlerin, gelecekte bu ülkeyi yönetecek, bu ülkeyi emanet edeceğimiz insanlar olduğunu bilerek bu sorumluluk içerisinde geleceğe hazırlanacaksınız, bütün gayemiz budur. Ülkemizin, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarının en temel yatırımı, sizlere yani gençlerimize yapılan yatırımdır.'

Bu yılki hedef 57 bin öğrenci

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amriliği'nde görevli uzman polis memurları, geçtiğimiz 5 yıllık eğitim ve öğretim döneminde farklı okullarda bin 681 konferans verirken, toplamda 220 bin 275 öğrenciye ulaştı. 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi içerisinde ise 350 okulda 510 oturum yapılarak 57 bin öğrenciye ulaşılması planlanılıyor. MutluLook Projesi'yle gidilmeyen okul, anlatılmayan öğrenci kalmayacak prensibiyle hareket ederek, okullarda verilen seminerlerin yanında öğrencilerle birebir görüşmeler de yapılıyor. Konularında uzman polis ekipleri, bu görüşmelerde suç örgütlerinin hedefindeki "dezavantajlı gruptaki gençleri" bilgilendirerek bilinçlendirmeye, karar vermeden önce düşünmeye sevk edecek kabiliyeti ve vizyonu kazandırmayı amaçlıyor. Okullardaki sunumlarda, öğrencilere doğru bilgi, gerçek arkadaş, güçlü iletişim, ön yargılardan arınma, kendini tanıma, hayatın amacı için hedef koyma gibi ana başlıklarda bilgilendirici faaliyet yürütülüyor. Okullar için uyarıcı afiş ve broşür hazırlayan, stant kurarak anahtarlık, kalem gibi hediyeler dağıtan ekipler, sunumlarını görsel anlatım ve tiyatral gösterilerle destekliyor. Bir sosyal medya hesabı ve internet sayfası bulunan proje kapsamında öğrencilere proje logosunun basılı bulunduğu t-shirt ve ajandalar hediye ediliyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.