Kadem Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar: "Batı Bizimle Ne Zaman Bu Kadar İlgilenir Oldu?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, derneğin Tekirdağ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, derneğin Tekirdağ şubesinin açılışında yaptığı konuşmada "Bir ülkenin yönetim modeli değişikliği gibi teknik bir konusunda, ne zaman dünyada başka bir ülke bu kadar ilgilenir olmuş. Batı bizimle ne zaman bu kadar ilgilenir oldu" dedi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir iş merkezinde düzenlenen açılışa, Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan ile davetliler katıldı.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, konuşmasında KADEM'in kadınları güçlendirmek adına faaliyet yürüttüğünü belirterek, "Kadınları güçlendirmek adına ortak bir meselemiz var, fakat bu arada yerel farklılıkları da dikkate alarak ve farklılıklarımızı dikkate alarak ortak bir dil geliştirmenin çabasındayız. Henüz çok genç bir dernek olmamıza rağmen çok büyük başarılara imza attık elhamdülillah. Her şeyden önce kadın söyleminin demokratikleşmesine öncülük ettik. Şimdiye kadar tek bir bakış açısına hapsolmuş kadın meselesini çoğulcu bir yaklaşımla ele alma gayretindeyiz. Sosyal hayatın her alanında var olması gereken kadın, özel şartları dikkate alınarak adaletli bir iş bölümüne kavuşmalıdır. Biz KADEM olarak, kadın meselesine her şeyden önce bir insanlık meselesi olarak görüyor, kadın ve erkeğin yaradılıştan gelen özellikleri de dikkate alınarak adil bir sosyal düzende konumlanması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Batı bizimle ne zaman bu kadar ilgilenir oldu"

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin yönetim sistemi açısından bir dönüm noktasında olduğunu anlatarak, "Tabi ki, KADEM olarak ülkemizin hassasiyetini ilgilendiren konularda ayrı bir hassasiyetimiz var bir sivil toplum kuruluşu olarak. Türkiye olarak çok boyutlu bir mücadele içindeyiz. 15 Temmuz'un yaralarını henüz sarmadan yeni terör dalgalarıyla sarsıldık. Demokrasimiz bir daha tehditlere uğramasın diye bir anayasa değişikliği teklifi geldi, neredeyse tüm Batı ayağa kalktı. Pardon, bir ülkenin yönetim modeli değişikliği gibi teknik bir konusunda, ne zaman dünyada başka bir ülke bu kadar ilgilenir olmuş. Batı bizimle ne zaman bu kadar ilgilenir oldu. Bakanımıza Hollanda'da, Avrupa'nın göbeğinde ve başka siyasetçilerimize, tüm hukuki, ahlaki, insani, evrensel ilkeler çiğnenerek ne kadar çirkin bir muamele yapıldığını gördük. Bunun yanında aynı ülkelerde, teröristlere her türlü kapının açık olduğunu da gördük. "Erdoğan'ı öldürün" yazılı ve Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış bir görselin olduğu koca bir pankartın önünde teröristlerin miting yapmasına hiç ses çıkartmadı Avrupa, Avrupa siyasetçileri ve aydınları. Bunların tamamen tevafuki, rastgele hareketler olduğunu sanmak, tüm uluslararası kriterlerden, dünyadaki gelişmelerden, siyasi dengelerden bihaber olmak demektir. Bütün bunlar, tam tersine çok bilinçli, çok sistematik bir Türkiye düşmanlığının tezahürleridir. Ve bu düşmanlığın sebebi de çok basit, bu anayasa değişikliğinin ülkemizin bağımsızlaşmasına vesile olacağını çok iyi biliyor batı dünyası. Bundan önce de biz ne zaman bağımsızlaşma, güçlenme yolunda önemli bir adım atacak olsak, o zaman batının bizimle daha çok "ilgilendiğini" gördük, iç işlerimize müdahale etmeye çalıştıklarını gördük. Bu olayda onlardan biri ama bu olayda iyice maskelerini düşürdüklerini gördük" diye konuştu.

"Daha iyi bir sisteme ihtiyacımız var"

16 Nisan'da halkoyuna sunulacak olan anayasa değişikliği hakkında görüşlerini paylaşan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Bu anayasa değişikliği, Avrupa'nın bu tepkisi de gösteriyor ki siyasi bir mesele olmanın çok ötesinde. Bu anayasa değişikliği teklifi herhangi bir partiyi ya da siyasi görüşü savunmuyor. Bu teklif halkı koruma altına alıyor. 1961 Anayasasıyla yürütmeyi çift başlı yapmalarının tek sebebi, siyaset iç çekişmelerden dolayı iş üretemesin. Böyle de oldu, çok istisnai, güçlü birkaç lider dışında, hiçbir hükumet Türkiye'de iş üretemedi, istikrar getiremedi. Tersine krizlerle boğuştuk, haklarımız gasp edildi ve bunlar şimdiki sistem sayesinde oldu. Demek ki şimdiki kadar güçlü bir lider olmadığında da, halkın tercihlerinin bürokrasiye ezdirilmemesi için daha iyi bir sisteme ihtiyacımız var. Ben halkımızın, özellikle de kadınlarımızın, gerçekçiliği, yeniliğe açık oluşları ve vatanseverlikleriyle tarihe geçecek bu dönemecimizde halkın iradesinden ve demokrasiden yana duruşlarını güçlü şekilde göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz da KADEM'in çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Yılmaz, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Türkiye bugün önemli bir kavşağa gelmiş durumda, siyasetteki vesayete, toplumdaki düşmanlığa, ekonomide gerilemeye, hukukta adaletsizliğe ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan, darbelerden, muhtıralardan çok çekmiş bir millet evladı ve bir kadın olarak söylemeliyim ki, Türkiye'nin yapısal sorunlarının çözümü artık sadece bir tercih meselesi olmaktan çok uzaktır. Huzur ve güven dolu yarınlar için, demokratik toplumların bir gereği olan sivil anayasayı gönülden destekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra, protokol üyeleri hep birlikte KADEM Tekirdağ Şubesinin açılış kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları