Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Kadın Girişimci Yönetici Okulu" eğitimi sona erdi. Eğitim sonunda 25'i katılımcı, 48'i başarı belgesi olmak üzere 73 kadın, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Bugüne kadar bin 500'den fazla kişiye ulaşılan projenin 16. durağı Mersin oldu. Yaklaşık 1 ay süren eğitimler sonunda Mersin'de 25'i katılımcı, 48'i başarı belgesi olmak üzere 73 kişiye sertifikaları verildi. MTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Türkiye'de kadın girişimci oranının yüzde 8 olduğunu hatırlatarak, "Kadınlarımızın cesaretlendirilmesi, desteklenmesi ve bu oranın artırılması gerekiyordu. Bu nedenle 10 yıl önce kadın girişimci sayımızı artırma yönünde çalışmalarımıza başladık. 10 yıl önce yola çıktık ve 3 temel alan belirledik. İlk olarak kadınlarımızın iş kurmak için finansmana ihtiyaçları olduğunu görerek bu alanda destek verdik. İkinci noktada bu finansmanı katkıya çevirecek eğitim ve yol gösterme anlamında KAGİDER ile Kadın Girişimci Buluşmaları'nı gerçekleştirmeye başladık. Son olarak cesarete ihtiyaç olduğunu görerek yine KAGİDER ve Ekonomist Dergisi ile birlikte Türkiye'nin Kadın Girişimci Yarışması'nı başlatarak rol modelleri gösterdik" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi'nin de katkılarıyla eğitimlere başladıklarını bildiren Kıvrak, bugüne kadar 32 ilde 7 bin kadın girişimci ile sohbet ettiklerini, bin 500 civarında kadın girişimciye de eğitim verdiklerini anlattı. Bugüne kadar yaptıkları çalışmaların analiz sonuçlarına da değinen Kıvrak, "Yaptırdığımız araştırmalarda görüyoruz ki destek verdiğimiz, bizim okulumuzdan mezun kadınlarımızın yüzde 76'sı işlerinde büyüme sağlamış, yüzde 40'ı yeni iş bağlantıları kurmuş. Umarım bu çabalarımız yeni kadın girişimcilerin yolunu aydınlatmaya devam eder" diye konuştu.
"Burada verilen bilgilerin iş pratiğine yansıması noktasında katkı sağladığımız umuyorum" diyen Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Projeler Koordinatörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise mezunları eğitim sonrasında da yalnız bırakmadıklarına, düzenledikleri mezunlar buluşması ile yaşadıkları sorunları dinleyip çözüm bulmaya devam ettiklerini anlattı.
Tüm girişimcilere başarılar dileyen TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ise, başarıya ulaşmanın yüzde 50'sinin cesaretten geçtiğine dikkat çekerek, girişimcilere cesur olmaları, karşılaştıkları zorluklarda yılmamaları tavsiyesinde bulundu.
Konuşmaların ardından eğitime katılan 25'i katılımcı, 48'i başarı belgesi olmak üzere 73 kişiye sertifikaları verildi.
İHA