Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde 50'den fazla branşta kurs gören kadınlar hem meslek öğreniyor hem iş sahibi oluyor.
Bağcılar Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete sunulan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi Bağcılarlı kadınların ikinci adresi oldu. Merkezde kursiyerler takı tasarımı, kurdele nakışı, nikah şekeri yapımı, çiçek tasarımı, aşçılık ve pasta, resim, yağlı boya tablo gibi daha bir çok alanda eğitim alıyor. Kursiyerler merkezde meslek öğrenirken ayrıca iş sahibi de oluyor.
Merkezdeki kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sağlık, çocuk gelişimi, aşçılık ve pastacılık, bilgisayar ve muhasebe gibi alanlarda iş sahibi oldu. Kursiyerlerden 235'i değişik firmalarda çalışırken 265 kursiyer ise evlerinde yaptıkları ürünleriyle ailelerine maddi katkıda bulunuyor. Merkezde 2016 yılı içerisinde açılan KOSGEB kurslarından 138, İŞKUR kurslarından 181, Halk Eğitim kurslarından ise bin 893 kursiyer mezun oldu. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde bin 407 kursiyer değişik branşlarda kurs görüyor.
Kadın cafe ve çiçek mağazası açtılar
İki iyi arkadaş olan Tülin Demirlenk ile Hülya Develioğlu, ev hanımları adına örnek müteşebbis kadınlar olarak önemli bir adım attı. Bağcılar İnönü Mahallesi'nde Kadınca Cafe adlı iş yerini açan Demirlenk ve Develioğlu, Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen KOSGEB kursuna katıldıklarını ifade etti. Kursu başarıyla tamamladıklarını ve sertifika aldıklarını ifade eden Develioğlu, "Projemizi hazırlayarak KOSGEB'e başvurduk. Kabul ederek bize destek verdiler. Cafemiz kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Müşterilerimize kendi ellerimizle yaptığımız tatlı, börek ve çöreklerin de aralarında bulunduğu yiyeceklerden ikram ediyoruz. Kadınlar, günlerini ve toplantılarını burada yapıyor. Sohbet ederek sosyal projelerini konuşuyorlar" dedi.
Bağcılar Belediye Bakanı Lokman Çağırıcı'ya kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür eden Demirlenk ve Develioğlu, "Her geçen gün daha çok müşterimiz oluyor. Hanımlar ciddi, güzel ve nezih ortamda bir araya geliyor" ifadelerini kaydetti.
"İnternetten siparişler alıyorum"
Mavişim Çiçekçilik adlı iş yerini açan 30 yaşındaki Hamide Yaşar ise geçtiğimiz yıl Bağcılar Belediyesi ile KOSGEB'in ortaklaşa açtığı Girişimcilik Destek Kursuna katıldığını anlattı. Sertifika almaya hak kazandığını belirten Yaşar, ardından çiçek dükkanı açtığını kaydetti. Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde nikah şekeri ve yapay çiçek yapımı kursuna katıldığını anlatan Yaşar, "Öğrendiklerimi en iyi şekilde değerlendirerek ürünler yapıyorum. Toptan ve perakende satışlar yapıyorum. Ayrıca internetten site aracılığıyla da siparişler alıyorum" şeklinde konuştu.
"Kadınlara öncelik veriyoruz"
Hizmetlerinde her zaman kadınlara öncelik verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu amaçla önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade etti. Kadınların da el becerileri, yetenekleri ve çalışkanlığıyla ekonomiye katkı sağlamasını ve sosyal yaşamın içinde olmasını hedeflediklerini belirten Çağırıcı, "Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde değişik branşlarda kurslar veriyoruz. Topluma sağlıklı nesil yetiştiren kadınlar artık el becerileri ve çalışkanlıklarıyla da bize örnek oluyorlar. Değişik firmalarda işe başlıyorlar veya kendi iş yerlerini açarak istihdam sağlıyorlar. İnşallah onlar için yine önemli projeleri hizmete sunacağız" dedi.
İHA