Kadın Kuruluşları Batman’da Bir Araya Geldi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu üyeleri sivil toplum kuruluşlarıyla Batman'da bir araya geldi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu üyeleri sivil toplum kuruluşlarıyla Batman'da bir araya geldi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu üyeleri Batman'da sivil toplum kuruşlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alkış, "Anneler Günü" nü kutlayarak, "Yarın anneler günü. Şefkatin, sabrın, sevginin, merhametin, tecrübe ve bilginin kaynağı, geleceğimizin mimarları annelerimizin anneler gününü kutlu olsun. Tüm dünyada savaşların yaşamını trajediye dönüştürdüğü annelerimize de Allah yardım etsin" ifadelerini kullandı.

"Dilerim bu "Anneler Günü" dünya barışına kapı aralar" diyen Alkış, şunları kaydetti:

"Umudumuz, isteğimiz bu anneler gününde işgallerin son bulması, annelerimizin gelecek düşlerine pusu atılmaması yönündedir. Bizler, annelerin ve çocukların daha iyi bir geleceği hak ettiğine inanan insanlarız. Medeniyet tasavvurumuzdan referanslarını alarak; hak, adalet ve özgürlük kavramlarını merkeze koyup, inancımız gereği mağdur annelerin yanındayız. Suriye, Mısır, Filistin, Myanmar ve Irak başta olmak üzere tüm coğrafyalarda mağdur edilen annelerin acısını yüreğimizde hissediyor, savaşların açtığı yaraları sarmak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu zulmün son bulması için birlikte daha fazla direnmeliyiz, birlikte yol almalıyız, iyiliğin yer yüzünde hakim kılınması için birlikte mücadele etmeliyiz. Bu birliktelik bizi zafere ulaştıracaktır. Şiddetten, savaştan, ve ayrımcılıktan kurtulmanın yolu bu dayanışma ruhundadır."

Konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine ve referandum sonuçlarına da değinen Alkış, "Normalleşme için sivil toplum, sivil toplumun gelişimi için de normalleşme vazgeçilmezdir. Bu uğurda sorumluluk alan tüm sivil toplum örgütlerini yürekten kutluyorum. Sivil toplum örgütlerimizin, aktivistlerimizin referandum sürecinde "Evet" kampanyalarına verdikleri destekten dolayı da kutluyorum. Sivil toplum örgütlerimiz değişim için evet demişlerdir. Bölge halkımız da bu değişime destek verip, yeni Türkiye'nin inşasında aktif rol almıştır. Evet millet iktidardır. Millet verdiği oylar ile bunun ruhsatını vermiştir" açıklamasında bulundu.

"Annelerin hayat standartlarının iyileşmeli"

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Habibe Öcal ise, annelerin her yaşta insan için en güvenilir, en büyük güç kaynağı olduğunu belirtti. Öçal, "Annelerin hayat standartlarının iyileşmesi ve toplumda etkin rol üstlenmelerinin sağlıklı bir toplum için olmazsa olmazdır" dedi.

Anneliğin, en yüce duygu olduğunu kaydeden Öcal, "Annelere her alanda ne kadar iyi imkanlar sağlanırsa o kadar güçlü nesiller yetiştirilebilir" ifadelerini kullandı.

Öcal, başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın birçok yerinde kadınların emperyalist ve küresel güçler tarafından kucaklarındaki yavrularıyla kan denizlerinde boğulduğunu, anneliklerinin kabusa çevrildiğini, evlerinin başlarına yıkıldığını, çocuklarıyla beraber varil bombalarıyla vücutlarının parçalandığını ve yaşam haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali olan annelerin küresel zulüm altında inlerken, sessiz kalmanın zulme ortak olmak anlamına geldiğini ifade eden Öcal, haksızlık ve katliamlara karşı sessiz kalanları kınadı.

İstişare toplantısına Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alkış ile Batman'daki STK temsilcileri katıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları