Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, "Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir"...

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, "Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir" dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığı'nca, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle parti binası önünde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, çok yönlü şiddete maruz kalarak, her alanda hak ve hukuk mücadelesi veren kadınların dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı olacağını söyledi. Kadınların, hayalleri ile yapabildikleri arasında derin uçurumlar olmasına rağmen yılgınlık nedir bilmediğini belirten Dursun, "Çünkü kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda; başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz" dedi.

Kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu vurgulayan Dursun, şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır. Bütün kurallara rağmen haksızlık, adam öldürme, şiddet ve terör geçmişten günümüze farklı düzeylerde devam etmektedir. En önemlisi, uygarlık geliştikçe "şiddetin azalacağı" yolundaki görüşlerin aksine, şiddet farklı boyutlarda ve yoğunlukta bütün dünyada yaşanmaktadır. Kadına yönelik şiddet ile ilgili medyaya yansıyan haberlerin; konunun hassasiyeti sebebiyle kadınların yaşadıkları şiddeti ifade edemediğini biliyoruz."

Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğünü kaydeden Dursun, "Başta aile olmak üzere, devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev, pek tabidir ki bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla beraber iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak, kadının varlığına yaraşır temsil imkânını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır. İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.