Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorununa Prp İle Çözüm

Genital bölgeye uygulanan PRP kadınlarda idrar kaçırma problemine çare olabiliyor.

Genital bölgeye uygulanan PRP kadınlarda idrar kaçırma problemine çare olabiliyor.

Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi (ECAMS) Genital Estetik Bölüm Başkanı Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, PRP uygulanması yönteminin genital estetik ve tedavi uygulamalarında artan oranda uygulandığını söyledi. PRP'nin yeni kullanım alanları arasında önemli bir sorun olan kadınlarda idrar kaçırma tedavisinin de yer aldığını belirten Jinekolog Dr. Eserdağ, "PRP, İngilizce köken olarak "Platelet Rich Plasma'nın baş harflerinden oluşan bir tedavi şeklidir. Kanın "platelet" adı verilen pıhtılaşma hücrelerinden yoğun sıvı kısmını tarif eder. PRP diz, eklem, menüsküs tedavisinden kalp hücre yenilenmesine, dermatolojik bazı hastalıklardan kozmetik olarak dekolte cilt yenileme tedavilerine, ağız-diş sağlığından romatizmal hastalıklara kadar tıbbın pek çok alanında yıllardır kullanılıyor" dedi.

PRP uygulaması ve etkileri

Dr. Eserdağ, PRP hazırlığı için öncelikle koldan bir miktar kan alındığını ve bu kanın santrifüj cihazı içinde belirli bir hızda döndürülerek açık sarı renkli plazması ile alyuvarlardan oluşan kırmızı kısmının birbirinden ayrıldığını ifade etti. "Plazma içinde alınan pıhtılaşma faktörlerinden zengin kısım enjektörle çekilerek vücudun belirli bölgelere enjekte ediliyor ve bu bölgelerde yenileme süreci de başlamış oluyor" diyen Op. Dr. Süleyman Eserdağ, PRP'nin yeni kullanım alanları arasına genital bölgenin de girdiğini söyledi. Kadınlarda idrar kaçırma, vajinal girişte hassasiyete (Vulvar Vestibulitis) bağlı olarak gelişen ağrılı cinsel ilişki tedavisinde, cinsel haz ve hatta orgazm fonksiyonu ile ilgili sorunların tedavisinde artık bu yöntemin başarıyla uygulanabildiğini belirten Dr. Eserdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genital bölgeye PRP uygulaması dünya genelinde de yeni bir tekniktir. Kadınlarda idrar kaçırma problemleri için önerilmektedir. Kadınlarda mesane boynu ve idrar kanalı (Uretra) çevresinde kolajen bağ dokusu zamanla zayıflar. Özellikle doğum yapmış ve ileri yaştaki kadınlarda öksürük, gülme ve ağır kaldırma gibi fiziksel aktiviteler sırasında idrar kaçırma problemi görülebilmektedir. Genital bölgede idrar torbası ve idrar kanalı çevresine gerçekleştirilen PRP enjeksiyonları ile kadınlarda idrar kaçırma tedavisi gerçekleştirilebilmektedir."

Genital bölgeye PRP uygulaması

Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, PRP tekniğinin genital bölge gençleştirmesi amacıyla kullanımının ise yeni ve başarılı bir uygulama olduğunun altını çizdi. Genital PRP'nin hem iç hem de dış genital bölgeye uygulanabildiğini söyleyen Op. Dr. Eserdağ, dış genital alana yapılan PRP enjeksiyonları ile dış dudaklarda renk açılması, parlaklık ve dolgunluk elde edilebildiğini bildirdi. Dr. Eserdağ, genital bölge ile ilgili PRP uygulamaları ile birlikte özellikle son yıllarda genital bölge estetiği ile ilgili ameliyat ve ameliyatsız tedavilerin oldukça hızlı bir şekilde arttığını ifade etti. Genital alan estetiği ile ilgili labioplasti (iç dudak estetiği), vajina daraltma, doğum izlerinin silinmesi, lazerle vajina daraltma ve vajinal radyofrekans uygulamalarının hastalarca en sık talep gören operasyonlar arasında yer aldığını bildirdi.

Dış genital alandaki kırışıklık ve sarkmaların PRP ile birkaç seansta giderilebildiğini ifade eden Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi Genital Estetik Bölüm Başkanı Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, "Genital bölgeye PRP enjeksiyonu genelde herhangi bir anestezi işlemi gerektirmez. Kullanılan çok ince uçlu enjektörler sayesinde işlem 10-15 dakikada ve oldukça ağrısız bir şekilde gerçekleşiyor. İç genital alan ve klitoris çevresine yapılan PRP enjeksiyonları da yine bu bölgedeki bağ dokusu sentezini ve kan dolaşımını arttırır. Böylelikle kadınlarda cinsel isteksizlik, orgazm olamama, cinsel ilişkide hissetmeme gibi problemeler için çözüm üretebiliyor. PRP, vajina sıkılaşma ve gençleşme tedavilerinde de kullanılabilirken, vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı sorunları için de oldukça yararlı sonuçlar veriyor" dedi.

Lazer ve radyofrekans uygulamaları da tedaviye eklenebiliyor

Jinekolog Dr. Eserdağ, genital PRP'nin tek başına bir tedavi seçeneği olabileceği gibi, genital bölgeye lazer, radyofrekans gibi uygulamalara ilaveten de yapılabildiğini vurguladı. Kombinasyon tedavilerinde yüz güldürücü sonuçlar elde edildiğini belirten Op. Dr. Eserdağ, tedavinin isteğe bağlı olarak tek bir seanstan birkaç seansa kadar periyodik bir şekilde uygulanmasının hiçbir sakıncasının olmadığını da ifade etti. "Enjekte edilen kısım kişinin tamamen kendi kanı olduğu için hiçbir komplikasyon oranı içermiyor" diyen Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, genital PRP'nin günümüzde hem iç hem de dış genital bölge için kadınlara uygulanan, hem estetik hem de işlevsel açılardan oldukça yararları olan yeni bir tedavi şekli olarak kabul edildiğini sözlerine ekledi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?