Kadirli Çukurköprü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukurköprü Köyü son dakika gelişmeleri, Çukurköprü Köyü ne özgü yemekler, Kadirli Çukurköprü Köyü nün tarihi, Çukurköprü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukurköprü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çukurköprü Köyü, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukurköprü Köyü Resimleri ve Çukurköprü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kadirli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadirli Osmaniye Arası Kaç Km? Kadirli Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Kadirli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Kadirli Çukurköprü Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kadirli Doğumlu Ünlüler Kimler?
ÇUKURKÖPRÜ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Çukurköprü, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür.
Avşar Türkmen aşiretinin kültür, gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler. Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.
Köy Osmaniye iline 61, Kadirli ilçesine 16, Kozan ilçesine 18 km mesafededir. Köyün yarısı Kadirli, diğer yarısı Kozan sınırlarındadır. Jandarma vb. Kadirli sınırında yer alır. Nüfusun çoğu Kozan tarafındandır. Resmi olarak Kozan tarafının nüfusu Kozan'ın başka bir köyüne eklenirken (yaklaşık 1124 civarı) Kadirli tarafının nüfusu (851) ise köyün nüfusu olarak gözükür. Köy bölgede ilçe olan Sumbas ile neredeyse aynı nüfusa sahip olmasına rağmen nüfusun tamamı Çukurköprü'ye kayıtlı sayılmadığından belde dahi olamamaktadır. Köy Kadirli'ye bağlı sayılmaktadır. Kadirli-Kozan Kardeşlik Köprüsü bu köydedir.
Kadirli-Kozan, Kozan-Osmaniye, Kayseri-Osmaniye yolları bu köyde birleşmektedir. Köyün tanıtımı ile ilgili bazı kaynaklarda Kozan'a bağlı olarak da gözükebilir.Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday, mısır, soya, ayçiçeği, pamuk, yer fıstığı, susam, turp sıklıkla tarımı yapılan ürünlerdir. Tarıma elverişli olan köy çevresindeki arazilerde su sıkıntısı çekilmemektedir. Sulama DSİ kanalları ile yapılmaktadır. Hayvancılık genel olarak küçük ölçekte ailelerin kendi ihtiyacını karşılamak amaçlı uygulanmakta olup son yıllarda modern hayvancılık açısından birkaç girişim gerçekleştirilmektedir.