Kalp Hastalarına Uyarılar

Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Mehmet Ergelen, kalp rahatsızlığı olan bireylerin Ramazan'da sağlıklarına daha dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Mehmet Ergelen, kalp rahatsızlığı olan bireylerin Ramazan'da sağlıklarına daha dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Mehmet Ergelen, uzun süreli aç kalmanın kalp hastalarını olumsuz etkileyebileceğini ve kalp ilaçlarının aksatılmadan alınması gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Mehmet Ergelen, "Uzun süre aç ve susuz kalmak kalbimizi direkt etkilemez. Ancak insan vücudunun bir bütün olarak çalıştığını düşünürsek, uzun süre açlık ve susuzluk stres hormonlarının faaliyete geçmesini sağlamakta ve bunun sonucunda kalp ve damar sistemimizi etkilemektedir" dedi.

"İlaçları düzenli alın"

Kalp rahatsızlığı olanların sıcak havalarda dışarı çıkmamalarını ve ilaçlarını ihmal etmemeleri gerektiğini belirten Doç. Dr. Mehmet Ergelen, "Oruç tutmak isteyen kalp hastaları, uzman bir kardiyolog kontrolünde, ilaçlarını aksatmayarak, yeterli sıvıyı alarak, sıcaktan uzak durarak ve hafif yemekler yiyerek oruç tutabilirler. Koroner kalp hastalarının, öncelikli olarak yapmaları gereken en önemli şey ilaçlarını düzenli olarak almayı kesinlikle ihmal etmemektir. Ayrıca sıcak havalarda, özellikle öğlen saatlerinde imkanları varsa dışarı çıkmamalıdırlar. Eğer böyle bir imkanları yoksa da güneşin çok yoğun olmadığı yerlerde bulunmaya çalışarak, kendilerini güneşin direkt ışınlarından korumalıdırlar. Ayrıca, oruç tutan kalp hastaları sıcak havalarda ve özellikle öğle saatlerinde araç kullanmaktan kaçınmalıdırlar" uyarılarında bulundu.

"Bol bol sıvı tüketin"

İftarda ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Mehmet Ergelen, "Koroner kalp hastalığı olanlar iftarda oruçlarını açtıktan hemen sonra ana yemeğe geçmemelidir. Önce hafif bir çorba ile başlayıp, 10 dakika ara verdikten sonra ana yemeğe geçmeli ve iftar ile sahur arasında bol bol sıvı tüketmelidirler. Ayrıca mutlaka sahura kalkarak hafif yiyecekler yemeyi de ihmal etmemelidirler. Yemek yedikten 1 saat sonra, hafif tempoda yürüyüşte yararlı olur" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama
Yenidoğan Ölümleri Yanlış Politikaların Sonucudur
Yaralı Kalpler Neden Aşktan Korkar ?