Kampus Sahil Kafede Nazar Ağacı İlgi Odağı Oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Deniz-kum-güneş üçlüsünün parladığı, kültürlerin aydınlıkla buluştuğu, Edremit Körfezi'nin incisi Burhaniye/...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Deniz-kum-güneş üçlüsünün parladığı, kültürlerin aydınlıkla buluştuğu, Edremit Körfezi'nin incisi Burhaniye/ Ören'de Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından işletilen Kampüs Sahil Cafe "de oluşturulan Nazar Ağacı'na yerel halk ve turistlerin ilgisi yoğun oldu. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.M.Oğuzhan İlban, çok sayıdaki vatandaşın nazar ağacı ile fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Ören Hüseyin Öğütçen Bulvarı'nda Kampus Sahil Kafe içinde, eski yıllarda kurumuş olan bir meşe ağacı nazar ağacına döndürüldü. Ağacın etrafı nazar boncukları ile donatılırken, yoğun ilgi gördü. Vatandaşların nazar ağacı ile hatıra fotoğrafları çektirdiklerini anlatan Müdür Doç.Dr.M.Oğuzhan İlban, "Eşine ender rastlanabilecek güzellikte bir ağaç ortaya çıktı. Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu zor koşulları Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği hızlı gelişim ve büyümeye nazar değmesi olarak değerlendirirken "Ülkemiz üzerindeki kem gözlerin ortadan kaldırılması amacıyla sembolik bir nazar ağacı oluşturmak istedik. Mavi boncuğun kötü enerjiyi kendisine çekerek yok edeceği fikri yaygındır. Bizde ülkemiz üzerindeki kem gözlerin kötü enerjisinin bertaraf edilmesi için kafemiz içerisinde bulunan kurumuş bir ağacı nazar boncuklarıyla dekore ettik. Burhaniyeli vatandaşlarımızın ve bölgemize gelen turistlerin ağaca ilgisi büyük oldu. Her gün birçok kişi nazar ağacının önünde fotoğraf çektirmek için sıraya girmektedir. Ören'de atıl durumda bulunan alanın çay bahçesine dönüştürülerek Kampüs Sahil Kafe olarak işletmeye başladık. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünde öğrenim gören öğrenciler için güzel bir uygulama alanı oluşturduk. Bu amaçla yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir ekiple organizasyon oluşturduk. Bu sayede öğrencilerin derslerde gördüğü teorik bilginin pratiğe dönüştürülerek Yüksekokulun isminde yer alan "Uygulamalı" ifadesinin hakkının verildiğini düşünüyoruz. Kafemiz yoğun ilgi gördü. Başta yüksek lisans öğrencim Fatih Çolakoğlu ve öğrenci ekibimi kutlarım. Bu güne kadar 1,5 aylık kısa bir sürede 25 binin üzerinde misafir ağırladık. Günlük ortalama 218 masa, 700 çay, 100 tost ve 20 litre kendi üretimimiz limonata sattık. Ayrıca vatandaşlarımızın yoğun ilgisinden çok memnunuz. Burhaniyeli hemşerilerimize bize göstermiş oldukları talepten dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.