Dünya motivasyon lideri Doç. Dr. Ali İlseven'in sunuculuğunda Beyaz Tv'de yayınlanan Kampüs Show, Düzce Üniversitesine konuk oldu.
"Bir usta bir çırak" konseptiyle yola çıkan ve Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kampüs Show'un çekimlerine; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile şarkıcı, besteci ve oyuncu Selim Gülgören konuk olarak katıldı.
Program çekimleri öncesinde öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Ali İlseven, iletişim konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve beden dili hakkında önemli bilgiler aktardı.
Düzceli Mucit Hasan Kum'un da röportaj verdiği programda hayat hikayesinden ilginç kesitler sunan Hasan Kum, bugüne kadar 35 çalışması olduğunu, bunlardan 17'sinin icat olarak değerlendirildiğini ve 4 tanesinin üretime geçtiğini dile getirdi. Hem icatçı hem geliştirici olduğunu söyleyen Hasan Kum, profesyonel bir ekiple icatlarını üretime geçirmek istediğini belirtti.
Söyleşi ve röportaj sonrasında Kampüs Show'un çekimlerine geçildi. "Mezuniyet Sonrası İşsizlik" temasının işlendiği programda Doç. Dr. Ali İlseven, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Selim Gülgören'e önemli sorular yöneltti.
İşsizlik ile ilgili görüşlerini paylaşan Rektör Çakar, aynı alanda çok mezun vermenin ciddi bir rekabet oluşturduğunu ve bu durumun da işsizliğe yol açtığını ifade etti.
Öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini tavsiye eden Rektör, İngilizce'nin dışında yabancı dil öğrenmenin rekabet avantajı sağlayacağını belirterek öğrencilerin 10 yıl sonra kendilerini görmek istedikleri yeri şimdiden düşünmesi gerektiğine dikkat çekti.
İş başvurularındaki CV'lerin içeriğiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Rektör Çakar, CV'lerde en önemli noktanın "Ben sizin için mücadele edebilirim, fark oluşturabilirim" vurgusu olduğunun altını çizerek kalite, iletişim becerileri, stres zaman yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği gibi alanlarda sertifika sahibi olmanın önemine değindi. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; heves, ilgi, motivasyon ve çabanın şans faktörünü oluşturan unsurlar olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.
Programın diğer konuğu Selim Gülgören ise bilinmeyen yönleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İş konusunda disiplinli olduğunu ifade eden başarılı sanatçı, şans faktörünün de başarıda etkili olduğunu söyledi. Eğitim dışında meslekle ilgili tecrübe kazanma ve kişisel gelişimin üzerinde duran Selim Gülgören, kendi hayatından örnekler verdi. Sohbet aralarında birbirinden güzel parçalarını seslendiren Selim Gülgören, öğrencilerimize unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Hem eğlendirici hem de öğretici içeriğiyle öğrencilere keyifli dakikalar yaşatan Kampüs Show, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
İHA