Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Güçlü Olan Kamu Karşısında Zayıf Olan Vatandaşın Hukukunu Koruyorsunuz, Bundan Daha Değerli Bir Şey Olamaz”

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, İnsan Hakları Temelli Yaklaşım Eğitimi programında semineri tamamlayan uzman ve uzman yardımcılarına sertifikalarını...

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, İnsan Hakları Temelli Yaklaşım Eğitimi programında semineri tamamlayan uzman ve uzman yardımcılarına sertifikalarını verdi. Malkoç, güçlü olan kamu karşısında zayıf olan vatandaşın hukukunu koruduklarını ve bunun çok değerli bir şey olduğunu söyledi.

Malkoç, İnsan Hakları Temelli Yaklaşım Eğitimi seminerini tamamlayan uzman ve uzman yardımcılarına sertifikalarını verdi. Türkiye'de insan hakları konusunda hassasiyet gösteren insanların da ufkunu açan bir çalışma olduğunu kaydeden Malkoç, "Umut ediyorum ki insan hakları temelli bu yaklaşım seminerinden çok faydalandınız. Bunu mesleki hayatınızda, çalışmalarınızda, özellikle kurumun güçlenmesinde ve özellikle kuruma başvuran insanlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmede bu öğrendiklerimizi karar olarak topluma aktarmış oluruz. Türkiye'deki insan hakları konusunda hassasiyet gösteren insanların da ufkunu açan çalışmadır. Bu yönüyle siz şanslısınız. İnsanoğlu içinde bulunduğu ortamın, imkânların, nimetlerin yeterince farkında olmaz. Ne zamanki bu imkânları, bu nimetleri kaybeder, eyvah bu imkânlarım vardı diye hayıflanır. Bizim insan hakları konusunun tarihimizden, kültürümüzden, güzel hasletlerimiz ve anlayışlarımız var. Peygamber Efendimizin bir hadis- i şerifi var; "İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır." İnsanlar zorlandıklarında, güçlükle karşılaştıklarında sizlere başvuracaklardır. Siz de onların önce haklılığını tespit edip, çözüm yolu üreteceksiniz" şeklinde konuştu.

Avrupa'da ve Amerika'da ırkçılığın, yabancı düşmanlığının arttığını belirten Malkoç, "Avrupa'da, Amerika'da olanları izleyince rahatsız olmamamız mümkün değil. Irkçılığın, yabancı düşmanlığının arttığını görüyoruz. Özellikle Amerika'da yaşanan olaylar bütün insanlığı rahatsız etti. 5 yaşındaki çocuğa kelepçe takmak insanın aklının, vicdanının, ahlakının kabul edebileceği bir şey değildir. Hakkaniyeti arayan, yanlışlıkları düzeltmeye çalışan, idarenin iyi işler yapması konusunda onlara tavsiyelerde bulunan yol gösteren bir kurumuz. Güçlü olan kamu karşısında zayıf olan vatandaşın hukukunu koruyorsunuz. Bundan daha değerli bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları