Kangal Kuzkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuzkaya köyü son dakika gelişmeleri, Kuzkaya köyüne özgü yemekler, Kangal Kuzkaya köyünün tarihi, Kuzkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuzkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kuzkaya , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuzkaya Köyü Resimleri ve kuzkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kangal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kangal Sivas Arası Kaç Km? Kangal Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Kangal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kangal Kuzkaya Köyünde doğan biri var mı? Kangal Doğumlu Ünlüler Kimler?
KUZKAYA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Kuzyaka , Sivas ilinin Kangal ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski adı Karasüver'dir. Karasüver adının nereden geldiği tam olarak bilinmemekle beraber, genel kanı Kara ve Süvari sözcüklerinin birlikte kullanılmasıyla yöresel ağızda yuvarlanması sonucu Karasüver adını aldığı şeklindedir.
Karasüver Sivas iline 126 km, Kangal ilçesine 35 km uzaklıktadır. Yerküre üzerinde 39° 01' 45" Kuzey enlemi, 37° 35' 57" Doğu boylamında yer almakta olup Sivas Malatya il sınırındadır. Kuzeyinde Alacahan, batısında Mescit, doğusunda Karacaören güneydoğusunda Başören ve güneyinde Çörmü köyleri ile komşudur. Bunlardan Çörmü ve Başören köyleri Malatya iline bağlıdır.Köy hemen yakınında bulunan Karadağ’ın kuzey eteğine kurulmuştur.
köy karasal bir iklime sahip olduğu için meyve ve sebze yetişmemektedir. Genellikle Buğday, Arpa, Çavdar ve Yonca gibi karasal iklim ürünleri ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Arazi yapısı çok fazla engebeli olmamasına karşın sulama olanağı bulunmaması nedeniyle tamamen kuru tarım yapılmaktadır. En çok yetiştirilen buğday, arpa, fiğ, yonca gibi ürünler köy halkının kendileri ve hayvanların kışlık saman ve yem ihtiyaçlarını karşılaşmak için ekilmektedir. Yakın geçmişe kadar tarım Türkiye'nin ve bölgenin koşulları gereği daha çok insan ve hayvan gücü ile yapılmakta idi. Ülkemizin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte Karasüver de' de makineleşmeye geçilmiştir. Büyük ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra yine köylüler kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kümes hayvanları da beslemektedir.
Köyde, birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi , Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşım sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır , Baz istasyonu kurulu olup cep telefonları çalışmaktadır . İnternet bağlantısı cep telefonu şebekeleri ile sağlanabilmektedir .