University Of Texas San Antonio bilim insanları, kanser tedavisinde kullanılmak üzere alternatif bir yöntem üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Söz konusu çalışmaların kapsamında hastadaki optogeneticsi azaltmak ya da kanserli hücreyi tamamen ortadan kaldırmak hedefleniyor.
Araştırmacılar, mevcut kemoterapi ve diğer etkili yöntemlere ek olarak, hastaları daha az yıpratan bir çözüm meydana getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler. Araştırmacılar, riski çok düzeydeki mevcut kanserli hücrenin gelişimini engellemek ya da hücreyi kökten kaldırmak adına ışık adındaki yeni alternatif yöntemi kullanacaklar.
Işık Yöntemi Nasıl Çalışıyor?
Teknik olarak, mevcut tümöre bir kimyasal bileşik olan nitrobenzaldehid enjektesinin ardından, bileşiğin hücrelere yayılmasını öngörüyor. Ardından bir ultraviyole ışık hüzmesi, hücrelere yayılması ile yüksek asitli hale gelen kimyasal tümöre yansıtılıyor.
Araştırmacılar, fareler üzerinde gerçekleştirilen deneyde, geliştirilen yöntemin kanser hücrelerinin yüzde 95'inin ölümüne sebep olduğunu dile getiriyorlar.
Henüz deney aşamasında olan yöntemin, tüm hücreleri etkileyen kemoterapinin yerine, yalnızca kanserli hücreye odaklanmasının hastayı daha az yıpratan ve daha etkili bir yöntem olabileceği kaydediliyor. Araştırmacılar, yöntemin gelecek süreçte kanser hastalarının tedavisi için yeni bir umut olabileceğinin altını çiziyorlar.
yazarAta Ateş